2019 MOET JAAR VAN HET ONDERNEMERSCHAP WORDEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

“Kom praten, tell me what it is.”

Met deze woorden stelt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zich open om van gedachten te wisselen met het bedrijfsleven. Dit jaar zal in het teken moeten staan van bevordering van het ondernemerschap en nauwe samenwerking tussen de publieke en de private sector om de productie in Suriname naar een hoger niveau te tillen. “Schrijf een brief, vraag een meeting aan en zeg me waar ik als Financiën zou moeten helpen of zou moeten inspringen.”

De productiesectoren in Suriname zullen harder moeten werken en samenwerken om de economie sterk te maken.

De afgelopen jaren hadden de bedrijven het bijzonder moeilijk vanwege de financieel-economische crisis, maar volgens minister Hoefdraad zijn de condities weer gunstig om te ondernemen. De regering zal zich dit jaar dan ook extra inzetten om het vertrouwen van de private sector in de economie te herstellen en minister Hoefdraad is bereid zich daarvoor persoonlijk in te zetten.

“En ik doe het graag, omdat het ondernemerschap de ruggengraat zal zijn voor ons. We hebben teveel gedraald en te veel gewacht op een grote overheid.”

De private sector zal duidelijk moeten aangeven waar de schoen wringt zodat vanuit regeringswege daaraan gewerkt kan worden. De regering is volgens de minister hard aan het zwoegen om het investeringsklimaat weer gunstig te maken, maar het zijn uiteindelijk de ondernemers en investeerders zelf die kenbaar moeten maken wat zij precies nodig hebben om te kunnen werken. De regering zal dan effectiever daarop inspelen. “Ik wil een enorme handreiking aan ze te doen van: Tell me where the issues are, en ik wil eraan werken om het klimaat te verbeteren. Wees een ondernemer. Ondernemen wil ook zeggen dat je risico’s neemt, want het zit in het vak. Betaal je belasting, betaal je invoerrechten zoals het moet en je zal in mij een hele grote vriend vinden”, aldus Hoefdraad.

UNITEDNEWS

Comments