21 AUGUSTUS IS GEEN NATIONALE VRIJE DAG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto|Faizel ‘Mike’ Noersalim.

21 augustus is GEEN nationale feestdag gelijkgesteld aan de zondag zoals eerder was bepaald door de regering.

Ied Ul Adha, het offerfeest van de belijders van de Islam, valt dit jaar op 22 augustus. Dit benadrukt minister Faizel ‘Mike’ Noersalim.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) liet middels een persverklaring al weten dat Ied Ul Adha een dag later dan eerder bepaald wordt gevierd, maar dit schijnt nog niet goed te zijn aangekomen bij grote delen van de samenleving. Ook heeft de aanpassing voor verwarring gezorgd over de status van 21 augustus als vrije dag. “21 augustus en een normale werkdag”, benadrukt de minister.

“De overkoepelende moslimorganisaties krijgen van het ministerie van Binnenlandse Zaken een schrijven waarin zij gevraagd worden om aan te geven, op basis van hun berekeningen, op welke dag Id Ul Adha valt”, legt de bewindsman uit over de procedure. “Zo democratisch als we zijn werken wij dan met een datum welke door de organisaties is doorgespeeld. Als in dit geval 22 augustus door de grootste groep is voorgedragen, dan wordt dat het en stellen we dat vast”, aldus Noersalim. Dit betekent ook dat 22 augustus een nationale vrije dag is.

UNITEDNEWS