5500 DEELNEMERS OP DE BEEN VOOR DE 13E BIGI BROKI WAKKA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Vandaag is de dertiende editie van de Bigi Broki Wakka over de Wijdenboschbrug voortgezet. Heel vroeg hebben zowel de wandelaars en de hardlopers voor de 5 en 10 km zich aangemeld om aan de verschillende lopen deel te nemen.

Hans Girjasingh, voorzitter van de Stichting Bigi Broki Wakka die dit geheel organiseert geeft aan dat er total 5500 lopers aan de verschillende onderdelen hebben deelgenomen. Het thema voor dit jaar was ” It’s only a bridge go for it”. Volgens de voorzitter die 8 jaar de eindverantwoordelijke is en nu aan stoppen denkt om de jongeren een kans te geven is er bewust voor dit thema gekozen om een ieder te motiveren deel te nemen aan de loop en om in de rest van het jaar te blijven sporten.

Voor wat het gedeelte van het wandelen over de brug betreft waren er ruim 5000 lopers die met 29 bussen aan de start te Commewijne werden geplaatst. Op de verschillende onderdelen van het hardlopen zoals de 5 en de 10 km waren er totaal 600 inschrijvingen maar uiteindelijk verschenen er maximaal 500 personen aan de start. Ondanks dit aantal is de organisatie tevreden omdat het ook de limit is voor het event rekening houdend met de weg en de tijd. ” Gelukkig maar anders krijgen we problemen met de politie.”

Naast de loop werden ook de 5 en 10 km snelloop over de Wijdenboschbrug voortgezet. De 10 km snelloop van de Bigi Broki Wakka kent bij de dertiende editie nieuwe winnaars. Bij de heren was het de Guyanees Cleveland Thomas die met een tijd van 34 minuut en 59 seonden als eerste over de finish ging terwijl het bij de dames zijn landgenote Andrea Foster was die met een tijd van 43 minuut en 32 seconde als eerste eindigde. Bij de vorige editie eindigden beide winnaars van dit jaar als tweede bij de 10 km Bigi Broki Wakka. Vorig jaar werd de race bij de heren gewonnen door Cleveland Ford terwijl het bij de dames aan zijn landgenote Alaika Morgan lukte om als eerst over de finish te gaan. Waard te vermelden is dat beide winnaars van het afgelopen jaar niet aanwezig waren.

Voor wat de 5 km bij de heren betreft werd die gewonnen door de Guyanees Devaun Barrington met een tijd van 17 minuut en 11 seconden gevolgd door de individuele loper Gilberto Aloeboetoe met een tijd van 17 minuut en 49 seconden terwijl Carlos Felixdaal van SNL op de derde plaats eindigde met een tijd van 18 minuut. Bij de dames ging Sefanio Wielzen van SNL als eerst over de finish met een tijd van 22 minuut en 26 seconden gevolgd door Genelva Diko van Profosoe met een tijd van 24 minuut en 55 seconden terwijl Rebekka Sanamin van Pondobasi met een tijd van 25 minuut en 11 seconde als derde over de finish ging.

IVAN SUMMERVILLE

Comments