62 MASTAANRIJDINGEN EERSTE 2 MAANDEN 2016

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het jaar is nog maar net begonnen en het netwerk van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is al 62 keer beschadigd door een aanrijding met een stroomstoring als gevolg. In januari waren er in totaal 27 storingen, waarvan twee 12 kV feeders (hoogspannings-distributielijnen) uitvielen. Tot en met 25 februari waren het 35 storingen als gevolg van mastaanrijdingen, waarvan vier 12 kV feeders uitvielen.

Onder de noemer mastaanrijdingen worden onder andere geplaatst: aangereden masten, pad-mounted transformatoren, schoordraden e.d. Kortom alle storingen als gevolg van een aanrijding.

Afhankelijk van de mast die is aangereden en de lijn (hoogspanning of laagspanning, transmissie of distributie) die daar loopt, kunnen de herstelwerkzaamheden complex zijn en kan het opheffen van de storing 2 tot 8 uren duren. Ook het type mastconstructie bepaalt de complexiteit en dus de duur van de herstelwerkzaamheden.

Het uitwisselen van een transformator en de herstelwerkzaamheden kunnen ruim SRD 65.000 kosten en het uitwisselen van een mast ruim SRD 10.000. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de netcomponenten die beschadigd zijn geworden. Alle door de EBS gemaakte kosten zullen op de veroorzaker van de mastaanrijding worden verhaald.

De EBS benadrukt hierbij dat dit soort schadegevallen onnodig veel storingen veroorzaken. Wij doen daarom een dringend beroep op automobilisten om veilig te rijden in het verkeer. Zo kan schade aan het netwerk van de EBS worden voorkomen en bespaart u uzelf onnodige kosten als de verzekering deze niet dekt.

PERSBERICHT

 

 

Comments