ADHIN: SAMENWERKING MET BEDRIJFSLEVEN ZAL LEGACY REGERING BOUTERSE ZIJN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De regering is van mening dat het successen boekt in het samen optrekken met de private sector ten behoeve van de nationale ontwikkeling.

Volgens vicepresident Ashwin Adhin zal dit een belangrijke nalatenschap zijn van het kabinet waarvoor hij medeverantwoordelijk is. Het woningbouwproject Altona Village te Vredenburg, dat in het afgelopen weekeinde is opgeleverd, ziet Adhin als een goed voorbeeld van Public Private Partnership (PPP). “Deze regering zal daarom, denk ik hoor, een legacy achterlaten dat we het volk getoond hebben dat we niet alleen een visie voor de toekomst hebben, maar gecombineerd met die durf van die ondernemer ontwikkeling op een veel hoger tempo kunnen brengen”, meent de vicepresident.

Het is dankzij PPP dat er momenteel enkele initiatieven gaande zijn om onder andere de woningnood op te vangen. De bijdrage van de regering daarbij is het scheppen van randvoorwaarden voor ondernemers om te investeren. “Met de creatievere benadering, wat we noemen randvoorwaarden scheppend beleid, zoals de president dat voorstaat, stimuleren we het bedrijfsleven, en zien wij dat we samen met het bedrijfsleven welvaart op een hoger tempo kunnen brengen”, is de constatering van de vicepresident.

Niet alle ondernemers zijn het eens met Adhin, omdat die randvoorwaarden niet in algemene zin aanwezig zijn voor het ondernemerschap in Suriname. Grote delen van het bedrijfsleven maken zich zorgen om favoritisme aangezien het gevoel hen bekruipt alsof er selectief wordt omgegaan met het geven van incentives en tegemoetkomingen.

Volgens Adhin doet de regering wat zij nodig acht om de economische uitdagingen, die er nog zijn, het hoofd te bieden. Daarbij kijkt zij vooral naar ondernemers die durven te investeren waar anderen de kat uit de boom kijken. “We hebben heel veel betrokkenheid gehad in de economie. We hebben zoveel uitbesteedt om indirect in de behoefte die er is aan werkgelegenheid te voorzien”, aldus de vicepresident.

UNITEDNEWS