BELFORT NIET BANG OM BOUTERSE OP TE SLUITEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Edward Belfort droomt van het presidentschap. De parlementariër van oppositiepartij ABOP wil graag de president van Suriname worden en is bereid de kat de bel aan te binden; Desi Bouterse laten opsluiten indien deze schuldig wordt bevonden tijdens het 8 decemberstrafproces.

Belfort stelt dat hij Suriname uit alle problemen kan halen inclusief afrekenen met Bouterse. Maar dan zal zijn politieke partij wel 20 zetels moeten binnenhalen. Via de media roept de parlementariër het electoraat op om de ABOP met deze gewenste 20 zetels te zegenen zodat hij het presidentschap kan invullen. “Gestel dat hij vrijspraak krijgt, dan is er geen probleem. Maar als gevangenisstraf volgt voor Bouterse, dan gaat hij achter het presidentschap willen schuilen. Dan roep ik het volk op want ik stel mijzelf ter beschikking. Stem op mij, stem op mijn partij. Geef ons maar 20 zetels. Ik wil geen 28 zetels. Ik wil genoeg zetels om samen met andere partijen dit land uit Bouterse’s hand te redden”, is het verzoek van Belfort aan het electoraat.

“Ik geef hem dan 1 x 48 uur de tijd na installatie van mij, gestel dat hij moet gaan zitten en hij weigert dat te gaan doen. Stem op mij en ik bewijs het. Ik geef hem 1 x 48 uur om zich aan te melden en dan gaat het stoppen, echt waar. Suriname kan nog gered worden”, is de krasse taal van Belfort.

Zijn partijvoorzitter Ronnie Brunswijk heeft notitie genomen van de uitspraken. Brunswijk zegt geen moeite te hebben met de ambities van Belfort. Het ligt echter aan meer dan de persoon in kwestie zelf om te bepalen of die de presidentskandidaat namens de partij wordt. Het zijn uiteindelijk de structuren die het laatste woord hebben.

Hij is geen geheim dat Brunswijk zelf ook ambities heeft voor het presidentschap. Bij de verkiezingen van 2015 werd Brunswijk gepromoot als de presidentskandidaat van de ABOP en zoals de zaken het er naar uitziet is hij nog steeds geïnteresseerd.

UNITEDNEWS

 

Comments