BEWONERS WANICA KRIJGEN GRONDPAPIEREN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In Wanica heeft minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) vrijdag zo een 750 bereidsverklaringen, toewijzingsbeschikkingen en grondoverdrachten uitgereikt aan de bewoners van het district Wanica.

De uitreiking vond plaats bij het Kwatta Sportcomplex. De bewindsvrouw zei bij die gelegenheid dat het ministerie alle zeilen bijzet om achterstanden die er zijn, in te lopen.

In een periode van ruim anderhalf jaar is het de derde keer dat het ministerie grondpapieren aan de bewoners van Wanica heeft overhandigd. Alle grondaanvragen van burgers worden serieus in behandeling genomen, stelde minister Samsoedin. Ze gaf aan, dat er nog veel aanvragen van de bewoners van het distric afgehandeld moeten worden. Ze riep de bewoners nog een beetje geduld te betrachten aangezien het ministerie gepland heeft om in oktober nog meer documenten uit te reiken aan de belanghebbenden in het district.

Zodra de bewoners in het bezit zijn van de nodige documenten hebben ze ook rechtszekerheid. Met uitzondering van bouwkavels zijn er ook landbouw- en tuinbouwkavels verstrekt. Dit draagt volgens minister Samsoedin bij aan de ontwikkeling van Suriname. Ze riep de bewoners op om hun grond niet te verkopen maar er zelf iets nuttigs mee te doen. Degenen die hun documenten in onvangst hebben genomen zijn opgeroepen de nodige zaken in orde te maken. Ook waarschuwde ze de mensen zich niet te laten misleiden door anderen die menen grondpapieren in orde te kunnen maken.

Alleen de minister van RGB is bevoegd de beschikkingen te tekenen, zei minister Samsoedin resoluut. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid die ook aanwezig was gaf aan, dat de regering bezig is een samenleving te scheppen waar een ieder zich gelukkig voelt en deelt in de welvaart die regering wenste te bewerkstelligen. Het overdragen van de gronddocumenten aan de bewoners is onderdeel van het beleid, zei de bewindsman.

UNITEDNEWS

 

Comments