BOUTERSE AAN BRUNSWIJK: WAT VERWACHT U VAN ME?

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Oppositieleider Ronnie Brunswijk (ABOP) heeft te Baikutu in het district Brokopondo, met zijn eigen middelen, een nieuwe school gebouwd.

Hij wenste dit onder de aandacht van president Desi Bouterse te brengen met de mededeling of het staatshoofd ook een kijkje zou kunnen nemen. “Maar wat verwacht u van me?”, vroeg Bouterse tijdens de beraadslagingen in De Nationale Assemblee (DNA) aan Brunswijk.

De president zegt blij te zijn met het initiatief van Brunswijk, maar hoopt dat deze achteraf niet de rekening zal indienen bij het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc) zoals dat eerder zou zijn gebeurd. “Het is niet de bedoeling dat wat u gebouwd heeft dat u morgen kunt vragen aan de minister van Onderwijs: Ik heb nog een rekening bij u tegoed. Anders begrijpen we mekaar niet”, was het antwoord van Bouterse op de mededeling van Brunswijk in de marge van de begrotingsbehandeling 2019. “Is de school afgebouwd? Is de school afbetaald? Is de school door u afbetaald? Of gaat u later weer de rekening indienen zoals die huizen die u had gebouwd?”

Brunswijk werd in herinnering gebracht dat hij gebruik van de weg naar Duwatra heeft gemaakt die door Bouterse zou zijn aangelegd en wel zonder het te verhalen op de staat. Voor de rest vindt hij het initiatief van Brunswijk prijzenswaardig van uitgaande dat het om een schenking aan de gemeenschap gaat.

UNITEDNEWS