BOUTERSE IN NICKERIE OM ORDE OP ZAKEN TE STELLEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

President Desi Bouterse, in de hoedanigheid als voorzitter van de regeringspartij NDP, is in Nickerie om de verdeeldheid die daar is ontstaan op te lossen.

Het ziet er niet goed uit aangezien zelfs hoofdbestuurslid Rashied Doekhie, tevens vriend van Bouterse, in opstand komt tegen de gang van zaken binnen de partij en zich niet kan terugvinden in bepaalde beleidsbesluiten van de regering. Hoe de relatie tussen Bouterse en Doekhie momenteel is, is onbekend, maar het is zo goed als zeker dat Doekhie niet meer door één deur kan met enkele toppers van de NDP.

De verdeeldheid onder de NDP-ers in Nickerie is duidelijk te merken tijdens de interne verkiezingen die momenteel in volle gang zijn. Er zijn twee kandidatenlijsten ingediend in Nickerie. De afgelopen maand zijn de verkiezingen niet legitiem verklaart vanwege een aantal ongeregeldheden en werd besloten om zaterdag opnieuw een stemronde te houden. Het blijkt dat ook deze ronde moeizaam van de grond zal komen en werd door Bouterse het voorstel gedaan om een consensuslijst te presenteren om de eenheid binnen NDP in Nickerie terug te brengen.

Daar lijkt er weinig van terecht te zullen komen dus is de verkiezing in 5 ressorten uitgesteld naar 19 januari, zodat aangepaste kandidatenlijsten opnieuw ingediend kunnen worden.

Doekhie zelf stelt zich niet meer verkiesbaar voor het hoofdbestuur van de NDP en naar eigen zeggen ziet hij het ook niet meer zitten om het komend jaar op de kandidatenlijst te staan tijdens de Algemene Vrije en Geheime Verkiezingen. Het gaat volgens Doekhie niet goed binnen de NDP. Het is onduidelijk of Bouterse in Nickerie de vredespijp met zijn “broeder” zal roken aangezien die twee politici een lange historie samen hebben. Voor Bouterse zijn de problemen in Nickerie in ieder geval niet van dien aard dat zij moeilijk op te lossen zijn. “Voor de stormen die ik heb weerstaan is het klein. Voor kleine partijen zou het dodelijk zijn. We gaan uit van het stukje verantwoordelijkheid en gaan we het samen moeten oplossen. Maar de problemen zijn er”, onderkent Bouterse.

UNITEDNEWS

Comments