BOUTERSE ZAL KIEZEN TUSSEN DERDE TERMIJN EN ‘TOMATEN GAAN PLANTEN’

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het is niet uitgesloten dat Desi Bouterse voor een derde termijn als president gaat.

Er is echter ook een grote kans dat hij zich beperkt tot het voorzitterschap van de NDP en iemand anders naar voren schuift als presidentskandidaat. Binnen het kamp van de NDP zoemt het van de geruchten als zou Bouterse nu al uitkijken naar een kandidaat voor het hoogste ambt in het land.

Een team-up van Ashwin Adhin en Gillmore Hoefdraad is niet uitgesloten. Binnen de NDP wordt ook flink gezaagd aan de poten van de voorzittersstoel.

Voor nu gaat Bouterse bij zichzelf te rade over een derde termijn als president. Dit hangt allemaal af van omstandigheden buiten zijn eigen invloedssfeer. “Want we zijn op naar de 74, als God dat goed vindt”, legt de president uit. “We kunnen niet in tijd zien. Ik hoop in tijd voldoende fit te zijn, en indien het Surinaams volk nog steeds vertrouwen heeft in deze volkspresident, dan gaan we er serieus over moeten wegen”, zegt de president over een derde termijn.

Tegelijkertijd onderkent ‘de volkspresident’ ook dat er een tijd is van komen en een tijd van gaan. De bedoeling is ook niet om naar believen aan het roer te blijven, maar plaats te maken voor verjonging en vernieuwing. “Ik denk dat we het voorbeeld moeten zijn om anderen met voldoende capaciteit de ruimte te geven om de zaak te gaan trekken. U weet, nog een aantal jaren geleden heb ik zelf tegen de grote Lachman gezegd: Wordt het geen tijd om tomaten te gaan planten? Dus ik wil voorkomen dat u zegt van: Luister noh, moet je geen tomaten gaan planten nu?”, illustreert Bouterse.

UNITEDNEWS

 

Comments