BOUW WANICA ZIEKENHUIS OP SCHEMA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het Wanica Ziekenhuis wordt het mooiste ziekenhuis van Suriname. Dit garandeert minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

De bewindsman nam in het weekeinde een kijkje te Vredenburg Serie B waar het ziekenhuis wordt opgezet. Zoals de zaken er nu voor staan is het zo goed als zeker dat het ziekenhuis in 2019 de deuren opent.

Weliswaar kunnen nog niet allen diensten direct na de opening verleend worden, maar de basale geneeskundige wel. “We willen in elk geval een start maken met de basisspecialismes die in elk geval langzaam maar zeker het operationele gedeelte gaat herrijzen. Op dit moment zijn we nog bezig met het technisch gedeelte; het bouwen en alle voorzieningen daarom heen, maar ook het operationaliseren hiervan. We willen in elke geval met een basis beginnen en dan via een stappenplan uitbreiden totdat wij het ziekenhuis volledig operationeel zullen hebben”, zegt de minister.

Volgens hem zal na de opening het district Wanica het mooiste en modernste ziekenhuis van Suriname huisvesten. “Bijvoorbeeld de quarantaine kamers zijn helemaal in een apart gebouw ondergebracht. Er is ook een verbrandingsoven en een mortuarium. Alle voorzieningen zijn er en alle specialismes.

We gaan ook dialyse hier doen. Al met al wordt dit een enorm gezondheidscomplex”, aldus een enthousiaste minister Elias.

Het hoogste punt van het ziekenhuis is reeds bereikt. Momenteel wordt het dak in orde gemaakt. De Energie Bedrijven Suriname (EBS) is druk doende om de stroomtoevoer op gang te brengen door een onderstation op te zetten nabij het terrein. De Surinaamse Waterleiding Maatschappij moet nog wat technische zaken voorbereiden, maar de plannen liggen reeds klaar. “Hun droom wordt eindelijk werkelijkheid”, geeft de minister mee aan de bevolking van Wanica.

UNITEDNEWS

 

Comments