BRUG OVER SARAMACCAKANAAL BIJ BEEKHUIZEN OPENGESTELD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In de stromende regen is de brug over het Saramaccakanaal bij Beekhuizen zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen.

De openstelling werd middels het doorknippen van een lint gedaan door president Desi Bouterse, minister Patrick Pengel (OWT en C), vertegenwoordigers van Dalian en de ambassadeur van China bijgestaan door enkele kleine kinderen. Vervolgens werd onder begeleiding van een brassband en marjorettes over de brug gelopen vanaf de zijde van Beekhuizen richting Livorno. De brug heeft de Staat US$ 13 miljoen gekost en is onderdeel van het Dalian IV-asfalteringsproject.

“Ik zo het erg fijn vinden als wij niet alleen bruggen zouden slaan over rivieren en kanalen, maar ook naar elkaar als Surinamers”, zei president Bouterse. Minister Pengel merkte op dat het Dalian IV-project gezien moet worden als een verdere ontwikkeling van de fysieke infrastructuur ter bevordering van de welvaart en het welzijn in Suriname. “De regering heeft een duurzaam ontwikkelingsplan opgesteld met als doel om duurzame infrastructuur te realiseren die de basis zal vormen voor verdere nationale ontwikkeling”, zei de bewindsman.

De nieuwe brug moet zorgen voor ontlasting van de brug in de Van ‘t Hogerhuysstraat en de oververbinding bij Saron. Ook zal het filevorming in het verkeer tussen van zuid naar noord en omgekeerd moeten helpen terugdringen.

De brug bij Beekhuizen is de zesde oeververbinding over het Saramaccakanaal. De verkeerssituatie in de omgeving is vanwege de nieuwe brug gewijzigd. Op de hoek van de Slangenhout- en Van ‘t Hogerhuysstraat is er een verkeerregelinstallatie geplaatst om het verkeer in goede banen te leiden. Ook zijn er verkeersborden geplaatst. De komende dagen zullen politieagenten nog een oogje in het zeil houden en inspringen waar zaken verkeerd dreigen te gaan.

UNITEDNEWS