BSO KAN LEERHULP SUCCESVOL CONTINUEREN MET UW HULP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

BSO Suriname is actief sinds 8 december 2014. Wij bieden systemische leer hulp en individuele aandacht aan een grote groep leerlingen vanaf 4 jaar. Dit doen we als ouders, scholen en/of onderzoekers dat nodig vinden voor het kind. Bijvoorbeeld omdat een kind dyslectisch is.

We werken met bewezen, effectieve methoden om leerproblemen op te lossen of te verminderen. We hebben de mensen, de kennis en de vaardigheden in huis om leerproblemen op een wetenschappelijk verantwoorde manier doeltreffend aan te pakken.

In een jaar tijd hebben we veel bereikt. Bijna 100 kinderen en volwassenen met speciale onderwijsbehoeften hebben we beter leren lezen en rekenen. Deze kinderen en volwassenen kregen meer zelfvertrouwen, een beter rapport, zijn boeken gaan lezen, maakten plannen voor hun toekomst.

We werken samen met de Vereniging voor Dyslexie en professionele hulpverleners. We geven trainingen en handelingsadviezen aan scholen, in samenwerking met het MINOCW trainingen aan scholen. Grotendeels belangeloos dragen we zodoende onze kennis en bevlogenheid uit. We kunnen zeggen dat we een begrip in Suriname zijn geworden. Samen met ouders halen we het beste uit het kind!

In de loop van het nieuwe schooljaar verwachten wij BSO SURINAME te kunnen uitbouwen tot een expertisecentrum op het gebied van taal- en rekenonderwijs en leerondersteuning.

Tegen die tijd (over een jaar) zal de organisatie op eigen benen kunnen staan.

We zijn zo ontzettend trots op onze BSO. We beseffen hoe belangrijk we zijn in het leven van “onze” kinderen.

Op dit moment lopen we tegen grenzen aan. Door de huidige koersen is de huur van het pand niet meer op te brengen. We kunnen de lesgelden eigenlijk niet meer verhogen omdat dit betekent dat veel kinderen de zo noodzakelijke hulp dan niet meer krijgen. Er moet nu worden ingegrepen.

We staan voor de keuze: stoppen en later op een bredere basis weer starten of zorgen voor een direct behoud van de organisatie met een overbrugging voor een jaar.

Concreet zoeken we sponsors voor het afdekken van de huur voor een periode van 12 maanden. De huisbaas heeft al een duit in het zakje gedaan door de huur te verlagen.

De kosten in EUROS zijn 1000 per maand. Hiervoor zoeken we in de periode april t/m maart 2017 ondersteuning. De overige kosten worden gedragen door de ouders.

We proberen aan het einde van deze maand de reeds gestopte huurbetalingen te kunnen continueren.

https://apura.org/project/162/begeleiding_speciale_onderwijsbehoeften_suriname

BRON: APURA.ORG

 

 

Comments