BUSHOUDERS ROUTE PL NIET VAN PLAN ZICH AAN DE REGELS TE HOUDEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTO|PLO-voorzitter John Mahadewsing

Bushouders en het chauffeurs aangesloten bij Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zijn niet bereid zich onvoorwaardelijk te houden aan de regels en vergunningsvoorwaarden.

Zij stellen eisen aan de regering om hen tegemoet te komen. Zolang het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWTC) hen niet tegemoet komt moet zij ook niet veel ven hen verwachten. Het gaat vooral om de bushouder op de route Paramaribo- Lelydorp (PL).

Tijdens een bijeenkomt van PL-bushouders, de afgelopen week, is er gesproken over de harde maatregelen die het ministerie in het vooruitzicht heeft gesteld tegen buschauffeurs die zich niet aan het roulatiesysteem houden en de verkeersregels vertrappen door onder andere de rijwielpaden van de Indira Ghandiweg op gaan om files in te halen. Tijdens de vergadering lieten de bushouders keihard weten dat zij niet van plan zijn zich te onderwerpen aan de regels van OWTC. De bushouders zeggen zelf te zullen optreden tegen hun buschauffeurs indien die in de fout gaan.

Na de vergadering is er een brief verstuurd naar het ministerie waarin de PLO de gevoelens van de PL-bushouders kenbaar maakte. In de brief is er aandacht gevraagd voor een aantal punten zoals dieselcompensatie, achterstand van de subsidie en bustarieven. PLO-voorzitter John Mahadewsing zegt dat de bushouders zo spoedig mogelijk een reactie van de minister willen hebben, om ontvangen te worden. Meer dan zeventig bushouders hadden het gesprek met de leiding van de PLO. Zij waren het allemaal oneens met het besluit van OWT&C. “Het zal een chaos worden. Als wij de regels moeten volgen, wat zal met de passagiers gebeuren die aan de Indira Gandhiweg zo lang moeten wachten tot er een volgende bus aankomt?”

Mahadewsing vindt dat het ministerie het besluit heeft genomen, zonder eerst overleg te plegen met de bushouders. “Het kan niet dat er plotseling zo een maatregel wordt genomen, terwijl het al jaren zo is dat de bussen ‘los rijden’. Ook blijft het ministerie vergunningen verstrekken onder bushouders op de PL-routes. Er zijn in totaal 160 PL-lijnbussen”, zegt de PLO-voorzitter.

UNITEDNEWS

 

Comments