BUZA ADVISEERT MEYE NIET AF TE REIZEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De in opspraak geraakte Steve Meye zou niet meer zijn afgereisd naar Israël om zijn geloofsbrieven aan te bieden als niet-residerende ambassadeur van Suriname.

De afgelopen week zoemde het van de geruchten dat de leider van de Gemeente Gods Bazuin Ministeries, rond alle ruis van een vermeende verkrachting, op het punt stond Suriname te verlaten om zich als ambassadeur aan te melden in Israël. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft hem geadviseerd dit liever niet meer te doen. De reden daartoe is onbekend.

Er is intussen aangifte tegen de religieuze vertrouweling van president Desi Bouterse gedaan en wel in Nederland waar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden.

Meye heeft alle beschuldigingen steevast ontkend en sluit niet uit dat de politiek daarmee iets te maken heeft. Ook kan, naar zijn inziens, jaloezie en misgunning rond zijn aanstelling als ambassadeur van Suriname voor Israël voor de boze tongen hebben gezorgd.

Als ambassadeur zal Meye zich moeten inzetten voor het binnenhalen van investeringen. Momenteel heeft Suriname reeds enkele samenwerkingsverbanden met Israël zoals een woningbouwprogramma dat reeds loopt. Op het gebied van technologische en agrarische ontwikkeling zijn er intussen ook wat zaadjes gepland.

Hoewel BuZa niet ingaat op de reden om Meye te adviseren niet af te rijzen naar Israël, is het aannemelijk dat het te maken heeft met de zwaarwichtige beschuldigingen en aangifte tegen hem.

UNITEDNEWS