BVL EN ALS VEGEN VOORSTEL REGERING VAN DE TAFEL

Foto| Wilgo Valies fragment ApintieTV

ACTIES GAAN ONVERKORT DOOR

De stakende onderwijsbonden BVL en ALS blijven op hun strepen staan. De regering heeft water bij de wijn gedaan door de volledige herwaardering voor onderwijsgevenden in plaats van eind juni met een maand te vervroegen naar eind mei. Tijdens een maandag belegde Algemene Ledenvergadering (alv) heeft BVL/ALS-voorzitter Wilgo Valies dit voorstel gepresenteerd aan de leden. Hoewel hij dit voorstel vanuit de regering ziet als een goed signaal hebben de onderwijsgevenden aangesloten bij de beide bonden het voorstel van de tafel geveegd. Zij willen niet wachten tot eind mei, maar willen binnen een week volledige herwaardering.

Volgens de regering zal dit niet makkelijk verlopen vanwege het hoop administratief werk dat komt bij kijken. Daar hebben de leerkrachten geen boodschap aan. Volgens Valies heeft dit te maken het vertrouwen dat geschaad is vanuit regeringswege door zich in het verleden niet te houden aan gemaakte afspraken. Vandaar dat Valies de leerkrachten tijdens de alv niet heeft kunnen overtuigen om weer aan de slag te gaan. “Het vertrouwen is diep geschaad, helaas”, zegt Valies die graag had gezien dat de leden het voorstel hadden aangenomen. “Wij hebben ons te onderwerpen aan het besluit van de alv. De leden hebben het voorstel van de regering niet geaccepteerd. De regering heeft wat huiswerk meegekregen en wij als bondsbestuur ook.” Hij zegt de boodschap van de alv onder de aandacht van de regering te zullen brengen en middels onderhandelingen tot een aantrekkelijker voorstel te komen.

Valies merkt in ieder geval wel de bereidheid van de regering om te komen tot een doorstart van het onderwijsproces. De school is op 2 mei, na de paasvakantie, stroef begonnen. Landelijk ligt het onderwijsproces op een aantal scholen plat. Op sommige scholen geven de leerkrachten tot een bepaalde tijd les terwijl op andere scholen een deel van de leerkrachten staakt en anderen niet.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box