CARIBISCHE BESTEMMING BOREN REGIONALE TOERSISTISCHE MARKT AAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het toerisme in het Caribische gebied leunt al heel lang op drie belangrijke markten: de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk (Engeland). Echter blijkt er een groeiende potentie te bestaan bij landen uit de regio; toeristen binnen het Caribische gebied reizen steeds vaker naar hun buurlanden of naar (ei)landen in hun nabijheid en vormen daarmee een relatief nieuwe markt: de intra-regionale toeristische markt. Deze markt zou wellicht groter kunnen zijn en over veel meer potentie kunnen beschikken dan men zou denken.

Vorig jaar bijvoorbeeld, waren er in de regio iets zo een 1.6 miljoen intra-Caribische aankomsten. Dat was 2.1 procent meer dan het voorgaande jaar volgens de Caribbean Tourism Organization (CTO) .

Een aantal Caribische bestemmingen is reeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de intra-regionale toeristische markt beter aan te boren. De afgelopen maand heeft Saint Lucia in dit verband de oprichting aangekondigd van een nieuw concept: “Caribcation”. Met dit concept wil dit Caribische eiland de groei van bezoekers uit de regio systematisch vergroten. “Caribication” is een samenvloeing van “Caribbean” en “Vacation.”

“Het toerisme naar Saint Lucia blijft groeien en de Caribische markt speelt daar een zeer significante rol in,” zegt Tracey Warner-Arnold, onderdirecteur toerisme van Saint Lucia. De Caribische markt is volgens Warner-Arnold de op twee na grootste markt voor Saint Lucia. Ondanks de beperkingen waarmee intra-regionale reizen te kampen hebben (slechte luchtverbindingen, vertragingen, kleine vloot of uitval van vliegtoestellen) blijft het Caribische gebied een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers uit de regio, geeft de onderdirecteur aan.

Vorig jaar bedroeg het aandeel van de Caribische markt maar liefst19 procent van het totale marktaandeel van het eiland met Martinique, Barbados en Trinidad als grootste leveranciers voor toeristen.

De Tourist Board van Saint Lucia zegt dat het “Caribcation” concept een reeks van maatregelen omvat om het eiland voor toeristen uit de regio aantrekkelijker te maken. Daarbij moet worden gedacht aan speciale pakketten voor regionale bezoekers waarbij tarieven zullen worden gehanteerd vanaf 40 USD per nacht in accommodaties waar de prijzen normaliter tegen de 100 USD per nacht liggen.

Het concept van Saint Lucia is intussen al overgenomen door Sint Maarten die speciaal voor Puerto Rico dergelijke specials in de maak heeft.

Comments