CARLOS SLIM GETIPT ALS PRESIDENTSKANDIDAAT MEXICO

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Hij verloor $16 miljard sinds Trump zijn campagne lanceerde en dat maakte hem heel wat populairder bij zijn medeburgers. Zo populair zelfs dat hij nu een kanshebber is om de volgende Mexicaanse presidentsverkiezingen te winnen! We hebben het over Carlos Slim, in 2013 de rijkste mens ter wereld en nog steeds 17 keer rijker dan Trump!

Hij wordt gezien als een figuur die net als de meeste Mexicanen veel verloren heeft door de politieke situatie ten noorden van de grens en die tegen Trump kan opboksen.

Zijn populariteit is een recent fenomeen: nog maar enkele jaren geleden was hij vooral gekend voor de hoge tarieven die zijn telefoniebedrijf aanrekende.

Maar een prijzenoorlog tussen telecomoperatoren zorgde ervoor dat de GSM-rekening van de Mexicanen daalde. En die herinnering is door de recente ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek al lang vergeten.

Hij won sympathie door een televisieproject in samenwerking met Donald Trump af te blazen om wille van racistische uitspraken over Mexicanen.

Dat ‘the Donald’ de Mexicaanse miljardair ook aanviel door journalisten van de New York Times “lobbyisten voor Carlos Slim” te noemen is ook goed meegenomen als het effectief tot een presidentskandidatuur komt. De New York Times is voor 17% in handen van de holding van Slim.

De peilingen zijn alvast veelbelovend: volgens de krant ‘El Universal’ vinden Mexicanen Slim de meest geschikte Mexicaan om het tegen Trump op te nemen in onderhandelingen over handelsverdragen, grensmuren en dergelijke.

Dat is indrukwekkend, aangezien de miljardair nog helemaal geen presidentskandidaat is en zelfs ontkent dat hij deze ambitie heeft.

Maar vele Mexicanen geloven niet dat hij dat meent. Slim laat zich immers regelmatig uit over de Mexicaanse relaties met de VS. Hij vindt de muur een bijzonder slecht idee en zegt dat investeringen en jobcreatie veel beter zijn om immigratie te beperken.

De kritiek op Trump wordt geapprecieerd door de Mexicaanse bevolking die Trump zo haten dat hij de populairste ‘piñata’ is geworden op kinderfeestjes.

Kan de businessmagnaat het positieve momentum voor zijn imago gaande houden? Waarschijnlijk wel, want Slim plant heel wat investeringen in Mexico.

Zo wil hij een elektrische wagen ontwikkelen die geproduceerd zal worden in Mexico en is de man betrokken bij heel wat projecten om de infrastructuur van het land te verbeteren.

Sinds de verkiezing van Trump is het fortuin van Slim weer beginnen stijgen. Het tikte al opnieuw aan met $5,6 miljard, bijna het dubbele van wat Trump in totaal waard is!

Van die kloof in rijkdom is Trump zich bijzonder goed van bewust. Toen David Letterman er naar vroeg in een interview uit 2015 zei Trump: “Ik voel me niet zo goed als je Carlos Slim vermeldt.”

Die zin is nu een van de bekendste Trump-uitspraken in Mexico en kan zeker van pas komen in een sociale mediacampagne als Slim besluit zich kandidaat te stellen!

Bron| Jonas Vets Bloomberg

Comments