China Officieel Nu De Grootste Wereldeconomie

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

10 december 2014 – Voor het eerst in tientallen jaren, de VS is niet langer de grootste economie ter wereld, en China is nummer één geworden, zegt het Internationaal Monetair Fonds.
Het IMF onlangs de laatste cijfers vrijgegeven voor de wereldeconomie, waarin staat dat China zal produceren $ 17600000000000 in termen van goederen en services–, vergeleken met $ 17400000000000 voor de VS

Slechts 14 jaar geleden, de VS produceerde bijna drie keer zoveel als de Chinese, de Dow Jones ‘MarketWatch gemeld.

Maar elk land rapporteert haar gegevens in zijn eigen munt, volgens het IMF website. Om de gegevens te vergelijken, moeten de statistieken van elk land worden omgezet in een gemeenschappelijke munt. Er zijn verschillende manieren om de uitgevoerde beheren en elk kunnen zeer verschillende antwoorden.

Een andere maatregel van de kracht van een economie is zijn “koopkrachtpariteit” of PPP-de snelheid waarmee de munt van een land zou moeten worden omgezet in die van een ander land om dezelfde hoeveelheid goederen en diensten te kopen in elk land.

China is nu goed voor 16,5% van de mondiale economie, gemeten in reële termen van koopkrachtpariteit, vergeleken met 16,3% voor de VS

Deskundigen hebben voorspeld Chinese economie Amerika’s zou overtreffen al jaren en recente conventionele wijsheid verwacht de verandering dit jaar. Chinese economie kan nu ‘s werelds grootste, maar het is nog niet de rijkste. BBP per hoofd nog steeds minder dan een kwart van de Amerikaanse niveaus, de Financial Times gemeld.

Comments