COMMAND CENTER CAMERAPROJECT MOET VOORZICHTIG OMSPRINGEN MET VERZAMELDE BEELDEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) zal erop moeten toezien dat het commandocentrum van het Safe City Programma door integere ambtenaren bemenst wordt.

De werkers van deze afdeling verkeren in een unieke positie om de bewegingen van iedereen in groot Paramaribo scherp in de gaten te houden. Deze informatie is zeer waardevol en kan, indien het in de verkeerde handen terecht komt, heel wat nare gevolgen hebben voor individuen en groepen. Procureur-Generaal (pg) Roy Baidjnath Panday doet daarom een beroep op de korpsleiding er alles aan te doen om dit te voorkomen. “Korpschef, laat ons op de eerste plaats een stevig protocol ontwikkelen om een hele goeie bemensing te hebben van onze Command Center. Er gaat daar heel veel beeldmateriaal langs, en u wilt niet hebben dat het beeldmateriaal ten onrechte op straat terecht komt bij onbevoegden, want dan kunt u dit project echt wel weer van bord halen en dat moeten we voorkomen”, deelt de pg mee aan waarnemend korpschef Roberto Prade.

De pg is lovend over dit project dat voor een verbeterde veiligheidsgevoel onder de burgerij moet zorgen. Criminelen kunnen makkelijker opgespoord worden en zullen wel twee keren nadenken alvorens tot duistere praktijken over te gaan.

“Safe City moeten wij omarmen om met name in het publieke domein waar door ons allen gehandeld wordt, in het kader van verkeer, op de openbare weg waar wij ons verplaatsen, op trottoirs, winkelcentra waar wij ons begeven, die beelden op te vangen die primair bestemd zijn voor openbare ordehandhaving. Het materiaal kan gegenereerd en ingezet worden voor tactische en technische recherche doeleinden”, zegt de hoogste vervolgingsambtenaar in Suriname.

UNITEDNEWS

Comments