CURAÇAO HOST TOONAANGEVENDE TOURISME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Caribbean Tourism Organization, CTO, en de Curacao Tourist Board, CTB, hebben aangekondigd dat Curaçao als gastland zal optreden voor het meest toonaangevende toerisme forum: the State of the Industry Conference (SOTIC) in 2015.

De SOTIC zal worden gehouden van 21 tot en met 23 oktober 2015 in het World Trade Center van Willemstad waar de belangrijkste captains of industry en business partners samen zullen komen om zowel de mogelijkheden als de uitdagingen voor toerisme in de Caribbean met elkaar te bespreken.

De CTO en Curaçao zijn reeds begonnen met een programma waarin zowel actuele issues over het toerisme alsook mogelijkheden voor een significante verbetering van de toeristische sector zijn opgenomen.

“We focussen op een herstructurering van de strategie van onze toeristenindustrie en hebben daarom actief hebben deelgenomen aan de conferenties van de CTO,” zegt Stanley Palm, minister van economische ontwikkeling op Curaçao; het ministerie dat verantwoordelijk is voor het toerisme. “Het organiseren en hosten van de SOTIC is voor ons een positief teken dat we op de goede weg zijn met onze nieuwe strategieën voor de toeristenindustrie. Wij zijn een multiculturele vakantiebestemming en we zullen dat zeker proberen te laten zien tijdens de conferentie.”

Aan de SOTIC nemen zo een 30 landen deel die allemaal lid zijn van de CTO. Los van de ‘leiders van de sector’ bestaan bezoekers doorgaans uit vertegenwoordigers van de regionale en internationale particuliere sector, academici, media, studenten, reis- en handelspartners en andere belanghebbenden van zowel binnen als buiten de regio.

Comments