DE BOUWSTEEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Stichting de Bouwsteen biedt met een intensief leerwerktraject een tweede kans aan drop-outs. Niet alle jongeren die zich aanmelden kunnen geaccommodeerd worden. Het vinden van werkgevers blijft een uitdaging.

Elf jongeren startten in maart dit jaar aan een leerwerktraject traject van 6 maanden. Voor de jongeren is het even wennen. De meesten deden niets. Nu zijn ze fulltime aan het werk. Vanaf de eerste week werken ze drie dagen per week bij een bedrijf. De andere twee dagen zijn ze bij Stichting de Bouwsteen. Hier wordt gewerkt aan vaktechnische kennis, sociale- en werknemersvaardigheden.

Om het traject te laten slagen worden de jongeren intensief begeleid. Dit betekent niet dat ze met fluwelen handjes worden aangepakt. Rogier Andes, directeur en personal coach bij d stichting, wijt het succes tot nu toe aan de duidelijke regels en consequente naleving ervan. De jongeren weten vanaf de eerste dag wat er van ze wordt verwacht. “Wij zijn strenger dan veel werkgevers en de jongeren riskeren ontslag als ze zich niet aan het programma houden.” Over de elf jongeren die in maart zijn gestart is Andes erg tevreden. Onlangs ontvingen ze allemaal het deelcertificaat voor de eerste fase van het leerwerktraject.

Partnerbedrijven in de bouw bieden deze jongeren een stageplek. Voor het werk ontvangen ze een vergoeding. Dit jaar is het voor het eerst niet gelukt alle jongeren bij een bouwbedrijf te plaatsen. Wel werd er een geschikt meubelbedrijf gevonden. Niet alleen de vooroordelen over de jongeren zorgen voor een drempel. Stichting de Bouwsteen stelt ook hoge eisen aan partnerbedrijven. Volgens Andes is het vooral in de bouw belangrijk om een onderscheid te maken tussen goede en slechte bedrijven. “Wij leren onze jongens te werken volgens de veiligheidsregels, die worden lang niet overal nageleefd.”

Comments