DE GROTE REKENDAG: REKEN EROP DAT HET LEUK WORDT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Honderd en tien scholen doen dit jaar mee aan de Grote Rekendag’ die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd wordt door Stichting Projekten in samenwerking met De Surinaamsche Bank (DSB). Deze dag zal voor de deelnemende basisscholen in het teken staan van meten. De slogan van 2016 is daarom ‘Meten is weten en meten moet je doen’. Met de boodschap: ‘rekenen is wél leuk’ zullen leerlingen vanaf het eerste tot en met het achtste leerjaar op creatieve wijze bezig gehouden worden met uitdagende reken activiteiten.

“We willen zo het inzicht van kinderen op de basisscholen aanwakkeren,” zegt Letitia Tjen-a-tak, projekt medewerkster bij de Stichting Projekten. Als voorbereiding op deze dag heeft de stichting workshops gehouden voor ongeveer 160 leerkrachten uit het basisonderwijs. “We hebben geoefend en tips gegeven hoe rekenen aantrekkelijker gemaakt kan worden voor elk leerjaar,” laat Tjen-a-tak weten.

De Grote Rekendag vindt per regio plaats en is is de voorloper van de Global Money Week die plaatsvindt van 15 tot en 19 maart met het thema ‘geld, financiële planning en ondernemen’. Op 7 maart vindt de aftrap van de Grote Rekendag plaats op de scholen in Paramaribo en Para. Daarna volgt Wanica op 8 maart, Coronie en Nickerie op 9 maart, Marowijne en Commewijne op 10 maart en de districten Brokopondo, Sipaliwini en Saramacca sluiten af op 11 maart.

Stichting Projekten bekommert zich al jaren om de ontwikkeling van het Surinaamse kind. Dit doen zij door middel van activiteiten zoals het Kinderboeken festival, om lezen te bevorderen, het Aflatoun projekt en de Global Money Week.

ANNA WIELKENS

Comments