DE PLANNINGS APPWHATSON PLANNER VERKOZEN TOT BESTE APPLICATIE VAN DE WERELD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

WhatsOn is een nieuwe planner-app en is ontwikkeld door een start-up uit Utrecht. De applicatie is vooral gericht op het maken van afspraken met groepen, wat simpel kan door van te voren al aan te geven of je een bepaalde periode wel of kunt. Je kunt afspraken inplannen, andere gebruikers uitnodigen en zo snel, simpel en overzichtelijk de perfecte datum prikken.

WhatsOn Planner

WhatsOn Planner is vandaag dan eindelijk gelanceerd. De app, gemaakt door een Nederlandse start-up, is actief ontwikkeld in de afgelopen twee jaar en de beschrijving spreekt onder andere over ‘een zoekmachine voor tijd’. Wij hebben de app de afgelopen tijd al kunnen gebruiken en ook die ervaringen zijn opgenomen in dit artikel.

De applicatie richt zich op het maken van afspraken, net zoals er inmiddels al vele agenda- en planner-apps zijn, maar dan net op een andere manier. Het maken van een afspraak tussen twee of juist meerdere personen gaat vaak gepaard met excuses dat er laat wordt gereageerd, het bekende ‘ik zie je berichtje nu pas’ of het bekende zinnetje ‘moeten we vaker doen’. Met deze applicatie vind je in één oogopslag het meest geschikte tijdstip om af te spreken. De grootste uitdaging vonden de ontwikkelaars in het creëren van zo’napp, zonder kennis van app-ontwikkeling en dat resulteerde in het opzeggen van het werk en aan de slag!

Ervaringen

De app kent een duidelijke interface, waar je gelijk een agenda-overview ziet waarbij je de keuze hebt om een tijdlijn te zien of een lijstweergave, waarin je gemaakte afspraken te vinden zijn. Je kunt naar beneden en naar boven scrollen om de verschillende dagen te zien en elke dag is opgebouwd uit vier blokken die corresponderen met verschillende dagdelen. Als je zo’n blok even ingedrukt houdt krijg je een slotje te zien en dat betekent dus dat je op dat moment niet vrij bent om een afspraak in te plannen. In het instellingenmenu kun je aan- en uitvinken welke agenda’s je in de applicatie wilt laten zien en kun je je profiel wat aanpassen, bijvoorbeeld qua nickname of avatar.


Als je slechts één keer op zo’n blok drukt kom je in het volgende scherm terecht, waarbij je het nieuwe evenement kunt inplannen. Zo kun je invoeren waar het om gaat, kun je andere WhatsOn-gebruikers uitnodigen en andere gegevens invoeren. Hierbij kun je denken aan de tijd, waar de afspraak plaats zal vinden en kun je ook nog een foto toevoegen als mooie achtergrondfoto, een ‘ultimate response date’ instellen of bijvoorbeeld een herhaling instellen voor als je wekelijks dezelfde afspraak hebt staan.


Die andere WhatsOn-gebruikers zijn er nog niet al teveel, iets wat we vaker zien bij applicaties die pas goed kunnen functioneren als er een grotere user-base is. Je moet namelijk inloggen met je telefoonnummer om een WhatsOn-account aan te maken en als er andere mensen zijn die de app hebben geïnstalleerd kun je die weer uitnodigen voor een gemaakte afspraak. Ook kun je met elkaar chatten om nog wat details te bespreken of de afspraak nog digitaal te bespreken. Wat mij betreft heeft de applicatie zeker potentie, de lay-out is duidelijk, de bediening is helder en de app werkt snel en intuïtief. Tot nu toe kan ik alleen afspreken met één van de ontwikkelaars, waarmee ik (zoals te zien is in de screenshots) tweede Kerstdag wat ga doen, maar ik ga de app zeker aanraden bij mijn vriendengroep, handig voor de avondjes uit, feestjes en borrels.

www.whatsonplanner.com/

TECHNEWS

Comments