DERDE EN VIERDE ETAGE AZP NOG VAN DE MAAND OPGELEVERD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Binnen een jaar zal de druk op de bezettingsgraad van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) naar een beheersbaar niveau gebracht zijn wanneer de volledige renovatie is afgerond.

De laatste hand wordt gelegd aan de derde en vierde etage van het beddenhuis en die zal nog deze maand wederom in gebruik zijn. Er is reeds geld beschikbaar voor het opkrikken van nog meer diensten, waaronder de operatiekamer. Die zal na oplevering voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. “We hebben nu ook het Militair Hospitaal in gebruik en die is momenteel vol, omdat wij op een geven moment onze mensen ook moesten accommoderen op een andere locatie. Verder is er ook het project van Suriname Eye Center. De uitbreidingen lopen ook vrij vlot”, zegt AZP-directeur Claudia Marica-Redan.

Alle ogen zijn toch gericht op de nieuwe operatiekamer die niet alleen achterhaald is, maar ook overbezet. Specialisten zijn gebonden aan een streng schema om hun operaties te doen.

De nieuwe operatiekamer telt zes moderne units en komt er ook een uitbreiding van de Intensive Care Unit (ICU). “Dit zijn dus de projecten die we nu in voorbereiding hebben, waarvan de financieringen ook rond is”, zegt de AZP-directeur.

Het beddenhuis is voor meer dan 90 % bezet, wat bedrijfsmatig een zeer ongewenste situatie is voor een ziekenhuis. Door de overbezetting worden patiënten opgenomen middels prioriteitsstelling. “Mensen die we feitelijk niet kunnen opnemen, verwijzen we naar andere ziekenhuizen. Daar hoeven ze zich geen zorgen om te maken en mensen die op een gegeven moment inderdaad nog een paar uren kunnen wachten voor hun opname of een dag, die worden ook in kennis gesteld”, aldus Marica-Redan. Het is momenteel kunst- en vliegwerk om inhoud te geven aan de 40-50 opnames die er dagelijks plaatsvinden.

UNITEDNEWS