DIALYSEZORG AZP/NNC GEGARANDEERD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

“De behandeling van dialyse patiënten is niet gestagneerd en ook nooit in gevaar is geweest”. Dit maken de directies van het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in een persbericht bekend naar aanleiding van de berichten in diverse media dat de dialysezorg in gevaar zou zijn.

“Elke patiënt is en wordt adequaat behandeld conform de richtlijnen. Ook de komende tijd is de behandeling gegarandeerd,” aldus het persbericht. Door logistieke problemen dreigde er volgens het NNC en AZP een schaarste te ontstaan, waardoor er alternatieve wegen zijn bewandeld in Suriname, om aan voldoende materialen te komen teneinde adequate dialysezorg te blijven garanderen.

De twee organisaties zeggen het te betreuren dat niet correcte en niet geverifieerde informatie via de media is verschaft over de continuïteit van de dialysezorg. “Om dit in de toekomst te voorkomen, zullen alle communicatielijnen en afspraken hieromtrent in goed overleg met alle actoren aangescherpt worden”.