EERST TRANSFER AIRPORT DAARNA REGIONALE HUB

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

IMPRESSIE NIEUWE GEPROJECTEERDE AIRPORT

De Johan Adolf Pengel Airport (JAP) kan op termijn een regionale hub worden.

Hoewel Suriname een gunstige geografische ligging heeft om in te spelen op de Caribische markt, is een dosis aan doorzettingsvermogen, standvastigheid en investeringen nodig om dit te kapitaliseren. Netwerken en steeds meegaan met de laatste internationale standaarden zal cultuur moeten worden bij zowel de JAP Airport als alle andere actoren die min of meer voordeel hebben aan de hubfunctie; lokale luchtvaartmaatschappijen, horecasector, toerismebranche, handel- en zakenleven. “Maar ook als land moet je de juiste bilaterale overeenkomsten sluiten.

Dus het worden van een hub is een proces dat 15 jaar tot 20 jaar duurt”, zegt Timothy Mendonça, beleidsadviseur van Airport Management op de tweede thematische avond van de United Business Community in club Quote

Suriname is nog geen regionale hub, maar alles wordt in het werk gesteld om over enkele jaren dat punt te hebben bereikt. Dit is ook vervat in het meerjarenbeleid dat is uitgestippeld door Airport Management Ltd. Volgens Mendonça gaat het om een intensief en geduldig proces waarbij eerst enkele fundamentele stappen genomen moeten worden zoals het vestigen van de JAP Airport als een transfer airport. Om als regionale hub de boeken in de gaan is volgens Mendonça toch enkele levels hoger, maar zeker niet buiten handbereik; dat is juist ook de intentie. “Dus wat we moeten doen is langzaam naar het proces toewerken. We moeten beginnen met langzaam een transfer airport te worden binnen de regio. Laten we eerst beginnen met het Caraïbisch gebied.”

De onlangs beklonken samenwerking met Copa Airlines betekent een enorme bijdrage aan de regionale en internationale promotie van de JAP Airport. Copa Airlines is via haar thuisbasis in Panama, Tocumen International Airport, met 80 andere luchthavens in 32 landen verbonden. Nu Suriname is toegevoegd als bestemming krijgt JAP Airport ook toegang tot het reizend publiek van deze luchtvaartgigant. De basis om als transfer airport te fungeren is hiermee gelegd. “We maken babystapjes om in de toekomst een hub te kunnen zijn. We moeten onszelf eerst op de kaart plaatsen. We’ve got a long way to go”, is naar zeggen van Mendonça de harde, maar tegelijkertijd ook haalbare realiteit.

UNITEDNEWS