FINTECH HANDVATEN VOOR SURINAAMSE FINANCIËLE WERELD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

SPEAKERS|speakers of DIGITAL IMPACT SURINAME 2019

De afgelopen decennia zijn een aantal branches, zoals muziek, taxi, hotel, tv etc.. op hun kop gezet door technologie.

Op dit moment is één van de meest cruciale sectoren, de financiële sector, fundamenteel aan het veranderen door de huidige technologische ontwikkelingen. Denk maar aan crowdfunding campagnes die buiten de scope van bankinstellingen gefaciliteerd worden.

Fintech, afkorting voor Financial Technology, kan simpel weg gezien worden als het gebruik van software en moderne technologie om financiële diensten aan te bieden. Banken en financiële instellingen kunnen Fintech inzetten in hun voordeel. Bancaire diensten zijn voor een relatief klein deel van de wereldbevolking toegankelijk. Middels Fintech hebben banken en financiële instellingen de mogelijkheid hun bereik te vergroten, door bijvoorbeeld mobile money, e-wallets, cryptocurrencies en stable coins.

Indien banken en financiële instellingen niet flexibel genoeg zijn om de huidige technologische ontwikkelingen in te zetten in hun voordeel is de kans groot dat ze er “morgen” niet meer zijn. Op dag twee van het Digital Impact Suriname 2019 event zullen er handvaten uitgereikt worden aan banken, financiële instellingen en IT bedrijven om het maximale te halen uit deze nieuwe ontwikkelingen.

De onderwerpen welke belicht zullen worden zijn:

  • “Central Banks VS Fintech”: hier zult u inzicht krijgen in hoe de Centrale Bank van Suriname kijkt naar de huidige Fintech ontwikkelingen en hoe Fintech de slagkracht van de Centrale bank kan vergroten of verkleinen;
  • “Ripple vs SWIFT”: Ripple zal gepresenteerd worden als het alternatief voor SWIFT om internationale transacties te faciliteren via de Blockchain
  • “Data analytics and financial modeling for banks”: hoe kan data analytics gebruikt worden om nieuwe financiële modellen voor banken te ontwikkelen.
  • “Banking & E-commerce”: hoe kunnen banken e-commerce effectiever en efficiënter faciliteren. 
  • “Mobile money on the blockchain”: hoe kunnen Centrale banken, banken, financiële instellingen en overheden gefaciliteerd worden in het creëren  en implementeren van een digitale munt gebaseerd op de Blockchain technologie.

Wilt u meer weten over Fintech in Suriname?, kom dan zeker naar ons Digital Impact Suriname 2019 event op 26 en 27 juni aanstaande in de ballroom van Hotel Torarica. Voor meer informatie over de sprekers, de onderwerpen, het registreren en betalen voor een pasje kunt u terecht op www.ictevents.sr. De plekken zijn gelimiteerd dus meld u zich snel aan!!

ADVERTORIAL