GEEN DRAAGVLAK VOOR ONTSLAG LEERKRACHT BROKOPONDO

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Hoewel de handelingen van de leerkracht, die vorige week een leerling over het terrein van LBO Brokopondo sleepte, worden afgekeurd blijkt er zeer weinig draagvlak te zijn voor zijn ontslag.

Onderwijsminister Lilian Ferrier wil de personeelswet onherroepelijk op de man loslaten en deelde hem zelfs persoonlijk mee dat hij ontslagen is. Vanuit de samenleving is massaal daartegen geprotesteerd gezien de omstandigheden die tot de handeling zouden hebben geleid. De vakbond, collega-leerkrachten en zelfs de ouders van andere leerlingen op de school vinden het ontslag een te zware maatregel.

Parlementariër Yvonne Maabo (NDP), die gewag maakte van het incident, blijft erbij dat de leerkracht ernstige in de fout is gegaan. De verklaring van de vakbond die stelde dat de man genoodzaakt was over te gaan tot een harde aanpak omdat de leerling, die de instigator is van een gevecht met een andere leerling, in trance raakten dan wel bezeten was berust volgens Maabo op een leugen. “Wie heeft ontdekt dat het kind bezeten was? Laten we als collega’s ook nadenken en zien dat we kinderen hebben en niet alleen naar het voordeel van onze collega kijken, maar ook kijken wat de juiste oorzaak is en hoe de zaak in mekaar zit.

Laten we elkaar niet voortrekken omdat hij onze collega is, maar dat we gewoon handelen naar de juiste dingen die gebeurd zijn. Laten we ophouden. Dat kind was niet bezeten!”, zegt de NDP-parlementariër die zelf ook uit het onderwijsveld komt.

De kritieken op het ontslag van de leerkracht in kwestie Maabo niet onbekend. Zij legt zich neer bij de bevindingen van de meerderheid en hoopt ergens zelfs dat de minister over haar hart zal strijken om de man in ere te herstellen. “Als het volk dat zegt, dan maar. Het volk bepaald feitelijk. Ik vond het triest om zulke beelden te zien van een mens, eerlijk waar! Dan heb ik niets te maken met wat de bond wil zeggen, maar dat gun je een mens niet. Dat zou ik nooit doen, maar gezien we als mensen elkaar moeten vergeven, dan kan de minister nog over haar hart strijken” aldus Maabo.

UNITEDNEWS