GOUDPRODUCTIE ROSEBEL STERK GEDAALD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Goudmultinational Iamgold heeft in Suriname minder goud geproduceerd in het eerste kwartaal van 2018.

Ten opzichte dezelfde periode van 2017 is er ruim 255 kilogram minder afgeleverd door de Rosebel Mines in Brokopondo. Ook zijn de productiekosten voor een ounce goud behoorlijk gestegen en behoren nu tot de hoogste van alle actieve goudmijnen van de multinational. 

In het eerste kwartaal van dit jaar werd 1843 kilogram goud uit Rosebel gehaald tegen een kostprijs van USD 829 per ounce. Dit is USD 12 meer dan dezelfde periode vorig jaar. Het is niet de verwachting dat de productie te Rosebel in het tweede kwartaal zal stijgen vanwege de regentijd, hoge stroomrekening en geplande onderhoudswerkzaamheden aan de raffinaderij.

Iamgold richt zich nu vooral op de Saramacca-operaties waar er een lucratieve goudveld is ontdekt dat tegen een relatief lage kostprijs geëxploiteerd kan worden. De Saramacca-concessie omvat een gebied dat bekend staat als Anomaly M en ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Rosebel. Nabij Anomaly M ligt ook de goudconcessie van Sarafina NV waarop Iamgold zijn zinnen heeft gezet.

In de tweede helft van dit jaar zal definitief bekend moeten zijn hoeveel goud er in de Saramacca-concessie ligt.

“De productie zal in de tweede helft van 2019 op gang komen”, laat Iamgold in haar eerstekwartaalcijfers voor 2018 weten.

Dankzij de goede resultaten die er zijn neergezet bij de andere goudmijnen in de wereld kan Iamgold als moedermaatschappij voor de eerste drie maanden van 2018 een omzet noteren van USD 314,5 miljoen. Dit is USD 54 miljoen meer dan het eerste kwartaal van 2017.

UNITEDNEWS