BUDEKE: IK KAN SOMS HEEL KOPPIG ZIJN!”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Nationale Assemblee (DNA) is weer voltallig. Marlon Budeke is dinsdag toegelaten als lid en komt de Nationale Partij Suriname (NPS) versterken.

Budeke vertegenwoordigd het district Commewijne. Hij komt via opschuiving op de kandidatenlijst van het oppositieblok V7 het parlement binnen na het heengaan van Sheilendra Girjasing van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Dit betekent dat de NPS nu 3 zetels telt in het parlement en de VHP 8.

Budeke maakte een scherpe eerste indruk tijdens zijn maidenspeech. De regering mag van hem een kritische begeleiding verwachten als het om de noden van het volk in Commewijne gaat. “Ik kan soms heel koppig zijn! Wanneer ik iets in mijn mind plaats is het heel moeilijk het eruit te halen en kunnen er mooie discussie van los komen”, zei de kersverse parlementariër na te zijn beëdigd en toegelaten tot het Hoogste College van Staat. “Mijn drang naar succes is heel groot.”

Budeke heeft 18 maanden om zijn belofte waar te maken. Met het oog op de komende verkiezingen is het voor hem belangrijk om een impact te maken in het parlement en de zetel die zijn partij onder niet gunstige omstandigheden mocht binnenhalen te behouden. 

NPS-partijvoorzitter en fractieleider Gregory Rusland onderkent dat Budike niet onder de meest prettige omstandigheden het parlement binnenkomt. Toch ziet hij het als een teken aan de wand als zou de NPS groeiende zijn.

“Natuurlijk hadden wij de uitbreiding graag gezien als NPS. Maar jammer dat het onder deze omstandigheden moet plaatsvinden. En ik denk dat ik dit wel naar voren moet brengen”, aldus Rusland.

Was het niet om het heengaan van Girjasing zou de NPS blijven steken op 2 zetels.

UNITEDNEWS

Comments