HI & T LANCEERT INFORMATIECAMPAGNE VOOR HET MKB

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T) heeft een communicatiecampagne gelanceerd.

Met de campagne ‘Mek’ wi tamara, Sranan wi kan’ zullen alle projecten van het ministerie aan de gemeenschap worden gepresenteerd. Minister Stephen Tsang van HI en T wees tijdens de lancering erop dat vanuit het SUBCIP-programma, mooie resultaten zijn neergezet en hierdoor de diversificatie van de economie wordt bevorderd. Het inspireert ondernemers om geloof te hebben in eigen kunnen. “De slogan ‘Mek’ wi tamara, Sranan wi kan’ geeft duidelijk aan dat we samen moeten bouwen aan de toekomst en dat Suriname het kan”, zei de bewindsman.

De regering heeft samen met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een aanvang gemaakt om het ondernemersklimaat en innovatie in Suriname te verbeteren. Vanuit dit programma wordt het Pilot Programma Innovation in Firms (IFS) uitgevoerd. Het doel van dit pilotproject is om de innovatie in lokale bedrijven te ondersteunen en hun integratie in clusters en value chains te versterken.

Binnen het IFS zijn intussen al negen projecten goedgekeurd, te weten: de Agro-coöperatie Redi Doti, het Pierre Kondre-ananasproject, Suriname Candied Fruits NV (SCF), het Podosiri-project en B4 Startup Outgrower Farmers of Yellow Habaneros Peppers (adjuma-peper) en de rehabilitatie van het fietspadproject van de Noord-Commewijne, Tukha Olie Uitbreidings Investering Allallapadu, Uitbreiding Machinepark en Visproducten (ACF), Crowd funding voor SME’s in Suriname en Padikafverwerking Nickerie.

Directeur Reina Raveles van HI & T benadrukte in haar toespraak, dat juist in een moeilijke tijd voor Suriname het programma wordt uitgevoerd, maar dat doorzetten de sleutel is voor ondernemen. “Er zijn veel belemmeringen voor die economische ontwikkeling, maar stap voor stap zullen we ze overbruggen.” Zij gaf aanwezigen de garantie, dat in de komende periode de vruchten van de projecten zullen worden getoond. Thans zijn er voor de volgende IFS-fase weer projecten ingediend, die na uitvoering zullen bijdragen aan verhoging van de productie en verbetering van productkwaliteit. De samenleving zal tijdens de communicatiecampagne steeds op de hoogte worden gehouden van de projectresultaten.

UNITEDNEWS