Hoefdraad wijst op belang eigen woning

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Bij aanvang van het woningbouwproject Altona Village-II te Vredenburgweg in Wanica heeft financiënminister Gillmore Hoefdraad gewezen op het belang van het hebben van een eigen huis.

Hij drukte personen die de gelegenheid krijgen een van de huizen te kopen hun aflossingen stipt te plegen om te voorkomen dat banken ertoe overgaan deze te veilen omdat ze betalingsachterstanden hebben. Hij merkte op dat de regering te midden van de economische crisis “hier en daar” woningen heeft gebouwd om te woningnood te helpen lenigen. Hoefdraad is echter verrast dat nu door particulier initiatief veel grote woningbouwprojecten worden uitgevoerd.

Te Altona Village-II worden tegelijk door projectontwikkelaar P&D Real Estate 3250 huizen gebouwd. Ongeveer 15 procent van het aantal woningen dat de regering op het oog heeft om de acute woningnood in het land op te lossen. De overheid komt onder andere in met infrastructuur en nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en water. Belangstellenden kunnen voor financiering aankloppen bij Finabank en Hakrinbank. De huizen worden gebouwd door de Chinese aannemer Sudong. Te Altona Village-I had P&D reeds 200 huizen neergezet.

 

De minister riep begunstigden op de aangeboden financieringsmogelijkheden goed te benutten. “Zulke kansen komen niet makkelijk”, zei hij. Hoefdraad hoopt dat gezinnen die een woning het hardst nodig hebben en deze kunnen betalen als eerste aan bod komen. De bewindsman drukte de mensen op het hart zodanig met hun geld om te gaan dat zij in staat zijn de hypotheek af te lossen. “Het gaat ons pijn doen als door laksheid uw huis op de veiling zou moeten gaan. Laat u begeleiden als u financieel niet onderlegd bent”, zei de bewindsman. Volgens hem is er naast gezondheid en een gezin geen kostbaarder bezit dan een eigen hus.

 

Ook president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin wezen op het belang van een eigen huis. Bouterse voerde aan dat hij niet tevreden was met het tempo van de woningbouwprojecten die de regering de afgelopen jaren zelf heeft uitgevoerd. Daarom worden nu particulieren betrokken bij dit programma. Volgens Adhin is het project waarvan zondag de eerstesteenlegging plaatsvond geen showproject of verkiezingsstunt. De regering is vast van plan de woningnood stelselmatig terug te dringen. De aflossing van een huis tussen de SRD 1500 en SRD 1750 liggen, voor respectievelijk een tweekamer en driekamerwoning.

UNITEDNEWS