JERRY MIRANDA NEEMT AFSCHEID VAN MAROWIJNE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Jerry Miranda heeft maandag afscheid genomen van Marowijne als districtscommissaris (dc). Al geruime tijd doen zich geruchten de ronde dat hij zal worden ontlast uit zijn functie als dc van Paramaribo-Noordoost, wat tot noch toe niet is gebeurt. Miranda werd waarnemend dc van Marowijne sinds het plotselinge overlijden van Theo Sondrejoe in 2015.

De symbolische overdracht aan Freddy Daniël vond eveneens gisteren plaats in het district. De nieuwe dc werd verwelkomd door haast alle overheidsdiensten in het district, de districtsraad en de ressortraad, die hem en een vlotte samenwerking toezegden. Miranda riep de gemeenschap op, om de nieuwe dc een eerlijke kans te geven en massaal te ondersteunen, “ongeacht zijn partijpolitieke achtergrond.”

Daniël is met acht anderen op 2 november beëdigd als dc en komt uit de bestuursdienst. Zijn werkervaring heeft hij opgedaan in het district Para waar hij in de rang van districtssecretaris gedurende acht maanden heeft gewerkt in Marowijne. Daniël benadrukte dat hij het beleid dat door Miranda is uitgezet zal voortzetten. Binnen dit kader vallen de evaluatie en voortzetting van de beleidswerken met betrekking tot de kustwacht alsook de infrastructurele werken en vuilverwerking.

Als prioriteitsgebied zijn de ordening van de markt op Albina, verfraaiing van de waterkant en het totaal centrum opgenomen.

“De toezegging van zwaar materieel voor de dorpen in het district om de waterhuishouding aan te pakken en kostgronden aan te leggen is al in uitvoering, en gaat onverkort door”, zei Daniël. De potenties van Marowijne in de agrarische sector en het toerisme zullen ook uitgebuit worden. De nieuwe dc neemt volgende week zijn intrek in het district.

UNITEDNEWS | ANNA WIELKENS

Comments