JEUGD PARLEMENTARIERS NEMEN DEEL AAN ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGDE NATIES

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Kelvin Koniki en Charmain Pansa maken deel uit van de Surinaamse delegatie die de Algemene vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) zal bijwonen. Zo wordt vermeldt in een persbericht afkomstig van het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Zij zijn beide heel enthousiast over het feit dat ze door de Surinaamse regering geselecteerd zijn om Suriname op de multilaterale vergadering in New York mede te mogen vertegenwoordigen. Deze twee jongeren zullen tijdens de meeting in de derde commissie vergadering elk een statement presenteren.

Pansa, Caricom youth officer, spreekt van een belangrijk moment. Ze hoopt evenals Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, bij terugkeer jongeren op een geëigende manier deelgenoot te maken van hun opgedane ervaring. Charmain Pansa is benieuwd naar de debatten betreffende het kinderrechten vraagstuk en is benieuwd naar de aanpak van andere landen met betrekking tot de rechten van deze doelgroep. ‘’De opgedane kennis kan in eigen land gebruikt worden om met jongerenorganisaties na te gaan hoe deze rechten beter nageleefd kunnen worden” zegt de gedreven Pansa.

Kelvin Koniki verwacht heel veel informatie te verzamelen tijdens de AVVN en is ervan overtuigd dat het een toegevoegde waarde zal hebben voor zichzelf maar ook voor andere jongeren. Koniki en Pansa zullen onder begeleiding van het Ministerie van Buitenlandze Zaken aangevoerd door minister, Yldiz Pollack-Beighle binnenkort afreizen richting Verenigde Staten en wel New York.

Persbericht|Nationaal Jeugdparlement

Comments