KIDS & YOUTH ICT TRAINING VAN DE RPBG SUCCESVOL AFGEROND

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De grote vakantie zit er bijna op. Jaarlijks organiseert de Rosheuvel & Partners Business Group (RPBG) in de Paas- en grote vakantie ICT trainingen op maat voor jongeren. Dit jaar is dat voor het vijfde achtereenvolgende seizoen geweest, waaraan in de grote vakantie in totaal 91 jongeren tussen de 6 tot 18 jaar hebben meegedaan. Op 22 september 2017 ontving de laatste groep van dit jaar het certificaat.

De geselecteerde trainingen van de RPBG nodigen jongeren uit om op ICT gebied de eigen grenzen te verleggen. In verschillende leeftijdsgroepen maakten deelnemers kennis met programmeren, tekst verwerkingsmogelijkheden, Powerpoint presentaties en presentatietechnieken, basiskennis webdesign en ook foto-, film- en muziek editing.

Wie zich nog afvraagt of ICT training voor jongeren zin heeft, kan altijd de wetenschap raadplegen. In een studie over leerresultaten van 12-13 jarigen werd verbetering in de schoolprestatie waargenomen zodra ICT technologie bewust werd ingezet (Lei & Zao 2007). De mate waarin ICT bijdraagt aan het leerproces van studenten is dus afhankelijk van hoe ICT hen daarbij helpt. Studenten die fanatiek met smartphones aan de slag gaan zouden anders automatisch goede prestaties voor hun studie neerzetten. Integendeel laat onderzoek zien dat studenten die tijdens studeren regelmatig hiermee multitasken, lagere academische prestaties leveren  (Judd, 2014; Rosen, Carrier, & Cheever, 2013). ICT technologie is dus vooral mooi en handig wanneer begrepen wordt waar het goed voor is. Daarbij helpt de Kids & Youth ICT Training van RPBG de jongeren in een vroeg stadium.

Zodra de schoolbanken vanaf 2 oktober weer gevuld zijn, wordt er gereflecteerd op de grote vakantie. Wat betreft de deelnemers van de training, kan gezegd worden dat het eigen talent werd uitgedaagd en nieuwe vaardigheden zijn opgedaan. Terwijl de ontwikkelingen binnen de ICT-wereld werkgrenzen verleggen, vindt de jongere generatie hierin sneller voordeel wanneer zij vroeg beginnen met het aanleren van digitale vaardigheden. De Kids & Youth ICT Training heeft hierop een positieve werking.

PERSBERICHT|RPBG

 

Comments