KLEDING GELD PCS NOG STEEDS NIET UITBETAALD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

” We zijn het wachten op onze kledinggeld beu. Volgens planning moesten wij het in de maand januari ontvangen maar tot de dag van vandaag hebben we nog niets gezien op onze rekeningen. Het enige dat de directie aan ons zegt is dat we moeten wachten.” Reacties van enkele verpleegkundigen die hun krachten geven bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS.

De algemeen directeur van het PCS, Dayasankar Mathoera zegt dat hij ook wachtende is op het geld dat van het Ministerie van Financiën moet komen. ” Ik heb vandaag nog een gesprek gevoerd met de waarnemende directeur van Financiën. Het ligt in de bedoeling dat men gaat kijken wat er op dit moment overgemaakt kan worden. Voor nu staat vast dat er nog geen licht in de tunnel van PCS schijnt om het personeel tegemoet te komen.

In het verleden had het personeel hun werk neergelegd omdat ze te lang op hun kleding geld moesten wachten. Naast een staking om hun kleding geld had het personeel met tussenkomst van hun bond het werk ook neergelegd in de periode dat het fiso systeem pas was ingevoerd. Bij die invoering werden de desbetreffende salarissen niet uitbetaald volgens het fiso systeem.

IVAN SUMMERVILLE

Comments