KWESTIE SKALIANS IN DE DOOFPOT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTO’S |FABIAN VAS EXPERIENCE

Het skalian-vraagstuk is een afgedane zaak voor de regering. De coalitie in De Nationale Assemblee (DNA) vindt het ook niet nodig om minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) aan de tand te voelen over de vele onduidelijkheden die nog onbeantwoord zijn.

foto van Save Suriname.

De bewindsman heeft de afgelopen week enkele vragen beantwoord met betrekking tot de vaartuigen op het stuwmeer in Brokopondo. Zo bleek uit de antwoorden dat de skalians geen kwik aan het opruimen zoals eerder door hem gesteld, maar een evaluatie plegen naar de omvang van de kwikvervuiling.

Parlementariër Marinus Bee (ABOP) had echter nog enkele vragen die hij tijdens een openbare commissievergadering voorlegde aan minister Dodson. De bewindsman wuifde die echter weg met de mededeling dat hij daarop genoegzaam is ingegaan. Bee wilde weten wie de skalianhouders zijn, hoe de selectieprocedure heeft plaatsgevonden om hen het werk te gunnen en hoeveel er betaald wordt om het onderzoek te doen.

foto van Save Suriname.

Hoewel Dodson stelt dat hij genoegzaam op de skalian-kwestie is ingegaan zijn de antwoorden op de vragen die Bee stelde niet bekend bij de samenleving.

Sinds het skalian-vraagstuk opnieuw oplaaide is er vanuit de coalitie geen kik gegeven over hun aanwezigheid op het meer.

Alleen Roche Hopkinson (NDP) prees in een korte opmerking de verhelderende antwoorden van minister Dodson.

foto van Save Suriname.

Verder heeft de coalitie zich afzijdig gehouden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de skalians die volgens de regering tot en met 15 februari onderzoek doen op het meer. De “strijd” om antwoorden en duidelijkheid te krijgen wordt gevoerd door de oppositie, de media, milieuorganisaties en delen van de samenleving die op sociale media de regering ter verantwoording roepen.

UNITEDNEWS