LELYDORP IN DE BAN VAN SLANGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Er is sprake van een slangenplaag in Lelydorp. Het zijn vooral buurtbewoners ten oosten van het gebied die zich ongerust maken om het groot aantal anaconda’s en andere waterslangen die hen de stuipen op het lijf jaagt.

Bewoners van verschillende straten zijn naar de buurtorganisatie Gotong Royong Collectief gestapt om hun beklag te doen. Lelydorp is een kinderrijke buurt en ouders kunnen niet leven met het idee dat er gigantische slangen op de loer liggen. Edward Redjopawiro bevestigd de zorgwekkende situatie tegenover ochtendblad Times of Suriname.

De krant meldt klachten uit de omgeving Sumatraweg, Celebesweg, Malangweg, Sabanweg, Sastrodisoemoweg, Zwampweg en de Lelydorperweg.

Tijdens het ophalen van lozingen langs een paar van deze wegen is de bezorgdheid van de buurtbewoners bevestigd. Maar liefs 7 grote anaconda’s kwamen tevoorschijn. De bedoeling is dat de lozingen langs de andere wegen ook opgehaald worden. De verwachting is dat ook daar slangen door de graafmachine zullen worden blootgelegd en gedood.

UNITEDNEWS

 

Comments