LUCHTVAARTBEVEILIGING EEN ONOVERKOMELIJKE UITDAGING VOOR DE SLM

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Shalini Levens

Luchtvaartbeveiliging wordt steeds meer een zorgpunt voor de luchtvaartindustrie. Hoewel de meeste incidenten zich voordoen in het oostelijk deel van de wereld, staan westerse luchtvaartbedrijven en niet onverschillig bij. Luchtvaartbeveiliging wordt hoe langer een uitdaging die onoverkomelijk is.

Shalini Levens, geboren in Nederland en opgegroeid in Suriname, heeft een voorliefde voor de luchtvaart. Enkele maanden terug behaalde zij haar bachelor graad in de bedrijfseconomie aan de Haagse universiteit. Na een succesvolle stage periode bij de Rotterdamse ‘The Hague Airport’ schreef zij een dissertatie over de internationale Air transport Association (IATA). Naar aanleiding daarvan publiceerde zij in het vakblad Áviation Security International’ een artikel over, hoe de Surinaamse luchtvaartmaatschappij (SLM) omgaat en kijkt tegen de internationale uitdagingen voor luchtvaartbeveiliging. Dit artikel is een verkorte versie van de in het vakblad verschenen Engelse versie, die online te lezen is op www.asi-mag.com (The global journal of airport & airline security).

Luchtvaart in Suriname

De ontwikkeling van de luchtvaart in Suriname begon rond 1929. Buitenlandse maatschappijen als Pan American Airways en New York, Rio de Janeiro en Buenos Aires Line (NYRBA) opereerden vanuit Miami naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. De Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) vloog voor het eerst via Kaapverdië, naar Suriname in 1934. Later werd besloten een rechtstreekse vlucht uit te voeren tussen Amsterdam en Paramaribo. In 1953 werd de eerste luchtvaartmaatschappij in Suriname opgericht. Aanvankelijk bedoeld voor personen – en vrachtvervoer van Paramaribo naar de binnenlandse gebieden. In 1962 werd de luchtvaartmaatschappij overgenomen door de Surinaamse regering, onder de naam ‘Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en begon zijn eerste geplande internationale vluchten naar Curaçao, Guyana en Trinidad & Tobago. Dit werd gedaan in samenwerking met de Antilliaanse Luchtvaart Maatschappij en de KLM in 1964. Op 2 november 1975 werd de SLM een volwaardige Surinaamse onderneming. Vanaf die datum vloog het met en volledige Surinaamse crew in haar fel gekleurde KLM-geleasede DC-8/63. Vanuit de Internationale luchthaven Zanderij, officieel genoemd de Johan Adolf Pengel Luchthaven ven Zanderij). De SLM verzorgt lijnvluchten naar Amsterdam, Aruba, Belém, Curaçao, Cayenne, Georgetown en Trinidad & Tobago. De SLM heeft ook indirecte vluchten (via Guyana en Aruba) naar Miami en Orlando. In de nabije toekomst zal er een uitbreiding plaatsvinden naar andere bestemmingen in de Verenigde Staten. Cargo charters worden uitgevoerd van en naar Amsterdam, Aruba, en Trinidad & Tobago, Curaçao, Guyana en Frans Guyana. De luchtvaartmaatschappij is een trots lid van de Latijns-Amerikaanse en Caribische Air Transport Association (ALTA) en de International Air Transport Association (IATA).

Suriname staat bij de Federale Luchtvaart administratie (FAA), in categorie 1 geregistreerd. Dit betekent dat het land voldoet aan de vereiste veiligheidsstandaarden en normen die gelden bij de Internationale burger luchtvaart autoriteit (ICAO).

“Het is onze plicht ervoor te zorgen dat onze veiligheid en beveiligingsprogramma’s voldoen aan alle nodige internationale standaarden. De SLM heeft een beveiligingsprogramma dat gebaseerd is op een niveau van kwaliteit, veiligheid en wettelijke normen. Dit geldt voor zowel het thuisfront als onze stations in het buitenland. Wij zijn zeker niet te onderschatten, als men dat eventueel zou willen concluderen op basis van de strenge Europese en Amerikaanse eisen die gesteld worden aan onze regio. Wij hanteren volledig de uitgebreide normen van het IOSA-certificaat waarover wij beschikken”, verzekerden toenmalig CEO, Ewald Henshuys en Quality Assurance Manager van de luchtvaartmaatschappij, Cecil Valies.

Toestemming krijgen voor het uitvoeren van vluchten naar de Verenigde Staten, wordt gezien als toetssteen van volwassenheid voor zowel een luchtvaartmaatschappij als voor de landen waar Amerikaanse maatschappijen naar toe vliegen. Suriname heeft nog geen directe vliegroute nar de Verenigde Staten, maar wordt volgens de SLM-directie aan gewerkt. Er zijn nog wat vereisten waaraan de SLM als Suriname als land aan moeten voldoen, om toestemming te krijgen van de ‘Transportation Security Administration (TSA).

De uitdagingen voor veilig vliegverkeer waaraan internationale maatschappijen voor zijn geplaatst lijken een ‘ver weg van me bed show’ voor Zuid-Amerikaanse vliegmaatschappijen; en toch zal er een mindset moeten zijn en plaatsvinden die beantwoord aan de internationale normen. De SLM-directie is er duidelijk over dat daarover, er geen water bij de wijn kan worden gedaan. Wat internationaal geldt, geldt ook voor de SLM. Na de terreuraanslagen van -9/11 in de Verenigde Staten heeft de vliegmaatschappij additionele veiligheidsmaatregelen getroffen voor het vliegen naar de VS en Europa.

De SLM heeft een goede samenwerking met de immigratie dienst, de anti narcotica brigade, de douane, luchthaven veiligheidsdienst en de inlichtingen diensten. Naast de luchtvaartbeveiliging heeft de SLM ook haar eigen veiligheidsdienst die extra beveiliging en veiligheidsmomenten inbouwt bij de vliegoperaties van de maatschappij. Nagegaan wordt als er passagiers voorkomen die op de zwarte lijst staan aangegeven en als die afwijken van het SLM-passagier profiel. Verdacht lijkende passagiers worden apart genomen voor een gesprek en wordt strikt toezicht gehouden in de omgeving waar vliegtuigen landen, en worden geladen of uitgeladen.

Effectieve Luchthaven- en vliegveiligheid is sterk afhankelijk van goed opgeleid en gemotiveerd personeel. Luchthaven personeel en bemanning bij de SLM ondergaan dan ook een behoorlijke screening waaronder een antecedenten onderzoek en een psychologische test. De trainingen voor personeel en bemanning zijn naar internationale standaarden. Voor de training van de bemanning worden speciale vlieginstructeurs naar Suriname gehaald. Met de IATA wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een é-learning programma voor het SLM-personeel.

Voor het naleven van de standaarden worden richtlijnen van de maatschappij constant in herhaling gebracht, door het uitgeven van nieuwsbrievenbrieven en bulletins. Een van de richtlijnen is bijvoorbeeld, dat onder geen enkele voorwaarde vrachtpakketten of goederen van derden moet worden aangenomen. Hoe aanlokkelijk het ook is. Weer een andere richtlijn die al langer dan 20 jaar geldt, is dat er tij en ontij alcohol testen worden uitgevoerd voor bij de bemanning. Daarnaast zijn er uitgebreide gezondheidsprogramma’s en testen die worden uitgevoerd. “Met deze activiteiten wordt geprobeerd de medewerkers zowel fysiek als psychisch in vorm te houden”,

Henshuys ( toenmalig directeur) zegt dat naast veiligheid, een positieve publieke opinie de beste verdediging is. De bemanning is dan ook het beste verkooppunt. Passagiers kiezen voor de SLM om dat zij verzekerd zijn van een warme gastvrijheid en service aan boord. Daarnaast wordt efficiëntie sterk nagestreefd, zeker om het feit dat de SLM een kleinere maatschappij is.

Bron /Tekst    : Shalini Levens
Vertaald en bewerkt  door  : Wilfred Leeuwin