MADURO BESCHULDIGT OPPOSITIE VAN AANSLAG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Venezolaanse president Maduro legt een verklaring af.

CARACAS – De Venezolaanse president Nicolas Maduro houdt de oppositie verantwoordelijk voor de vermeende aanslag op zijn leven. „De getuigenissen wijzen op Julio Borges. Wij weten dat hij de lafheid heeft om aan zoiets deel te nemen”, zei Maduro in een televisietoespraak.

Borges is een van Venezuela’s bekendste tegenstanders van de regering. Vorig jaar ontving hij de Sacharovprijs, de onderscheiding voor mensenrechten van het Europees Parlement.

Een tot dusver onbekende groep met de naam ’Soldados de Franelas’ (soldaten in flanel) heeft via Twitter de verantwoordelijkheid voor de explosies opgeëist. De groepering liet weten dat ze bestaat uit „patriottistische burgers en militairen.”

De president sprak zaterdag in Caracas een militaire parade toe, toen vlakbij explosies klonken. Op televisiebeelden is te zien hoe mensen naast Maduro op het podium, onder wie zijn vrouw, schrikken en omhoog kijken. De camera draait vervolgens naar de parade, waar onder de honderden militairen paniek uitbreekt.

Bron|Regio

Comments