MINISTER ELIAS OP DE VINGERS GETIKT DOOR DNA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft dinsdag mogen ervaren wat hij mag verwachten indien hij De Nationale Assemblee (DNA) niet serieus neemt.

Van zowel oppositie als coalitie kreeg hij een tik op de vingers voor de blunder rond de weggevallen financiering voor de bouw van een nieuw Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De volle lading kreeg hij van DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons die het hem duidelijk maakte dat brandende vraagstukken niet met een sisser zullen aflopen in ‘s landsvergaderzaal.

“Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een ambtelijke omissie, waarbij het project even is stopgezet en de hoop is dat wij heel gauw de draad weer oppakken als het project wordt voortgezet”, was het antwoord dat minister Elias na drie weken onderzoek voor het parlement had. De regering werd vorige maand geïnterpelleerd door het parlement waarbij er een hoop vragen zijn gesteld. Minister Soewarto Moestadja, coördinator van de regeringstafel vroeg 2 weken de ruimte om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van het wegvallen van de financiering voor de bouw van het nieuw ziekenhuis. De Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) trok de stekker uit het project dat een waarde heeft van USD 70 miljoen.

Geerlings-Simons kan zich niet voorstellen dat de regering drie weken de ruimte had om de zaak tot de bodem te onderzoeken om vervolgens te volstaan met één zin.

Zelfs minister Moestadja reageerde verbaasd op het antwoord van Elias. Hij vroeg om een schorsing zodat de regering de beantwoording uitgebreider kan voorbereiden. “Minister Moestadja, u geeft aan dat u op dat antwoord ook niet was voorbereid. Ik vind het heel goed dat u dat zegt, omdat het niet kan hé. We gaan geen enkel persoon toestaan om een loopje te nemen met het Parlement”, aldus de DNA-voorzitter aan de regeringscoördinator.

UNITEDNEWS