MINISTER HOEFDRAAD: DSB GAAT NIET FAILLIET!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën laat via een bericht aan journalisten weten dat er sprake is van paniekzaaierij door boosdoeners die de indruk willen wekken als zou de DSB-bank failliet zijn. Op de sociale media wordt de samenleving door deze boosdoeners opgeroepen om massaal hun gelden bij de DSB-bank te lichten.

Hierop zegt minister Hoefdraad het volgende:

“Op de sociale media circuleren aansporingen dat mensen hun geld moeten weghalen bij DSB. De lezers wordt voorgehouden dat er een faillissement van DSB op komst is. Niets is minder waar! Deze berichten zijn niets anders dan kwaadwillig chaos willen creëren. Het is zeer kwalijk dat er zo wordt omgegaan met de goede naam van een bank en een gezond financieel stelsel. De samenleving mag weten dat vele banken weer flinke winsten maken, en ook dat DSB herstellende is door vereende krachten van de Directie, RvC, de CBvS en ondersteund door de Overheid.
Mensen hoeven beslist niet hun geld bij DSB weg te halen. Er dreigt helemaal geen faillissement. Het geld is veilig bij DSB en blijft gegarandeerd veilig onder het oog van de toezichthouders.

Deze tendentieuze berichtgevers trachten het imago van de instituten die oplossing brengen in diskrediet te brengen en wijzen op zaken die er niet aan toe doen of volledig uit de duim gezogen zijn.

De monetaire reserves van de CBvS zijn stevig en niet zwak. Ze hoeven helemaal niet ingezet te worden voor dit interne probleem.
U wordt opgeroepen u niet van de wijs te laten brengen of in paniek te geraken. Weerspreekt u ook deze berichten, zodat het niet zijn eigen leven gaat leiden. Stuurt u ze in elk geval niet door, maar verspreid juist de waarheidsgetrouwe boodschap van de toezichthouder en de huidige DSB directie.”

Aldus een verklaring van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

UNITEDNEWS