N.V. LUCHTHAVENBEHEER VERWELKOMT COPA AIRLINES

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In de ballroom van hotel Torarica heeft op donderdag 31 januari 2019, de ondertekening plaatsgevonden van de Memorandum of Understanding tussen de N.V. Luchthavenbeheer en Copa Airlines. Directeur Vijay Chotkan en de sales representative van Copa, Bernardo Ordas, benadrukten beide de zovele voordelen die deze nieuwe route zal brengen voor wederzijdse landen.

Suriname is voor Copa Ailines het kersje van de taart omdat nagenoeg alle landen in de americas en het caribisch gebied door de maatschappij worden ontsloten. De avond heeft veel aandacht getrokken van het bedrijfsleven, luchtvaart gerelateerden en regeringsfunctionarissen.

Copa Airlines zal vanaf 6 juli 2019, twee maal per week Suriname aandoen en wel op de woensdag en de zaterdag vanuit de Tucomen Airport in Panama City. Met deze nieuwe ontwikkeling wordt Suriname toegevoegd aan de overige 32 landen en 81 bestemmingen die het netwerk van het Panamese vliegbedrijf telt.

Grote kansen en meer mogelijkheden voor toerisme, handel, meer bekendheid voor Suriname en meer reisbestemmingen voor de Surinamer, is wat de rode draad vormt bij de rij van sprekers voorafgaand aan de ondertekening.

Directeur Chotkan gaf verder aan dat hiermee een concrete stap gezet is naar het realiseren van de 1miljoen passagiers die Suriname zouden moeten aandoen rond 2033. Verwachtingen zijn hoog bij Chotkhan, Ordás, directeur Luziano Truideman van Buitenlandse Zaken, minister Stephan Tsang van Handel, Industrie & Toerisme en Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Chotkhan merkt op dat de eerste concrete stap is gemaakt met het plan van de N.V. Luchthavenbeheer om in 2033 minimaal 1 miljoen passagiers per jaar te verwerken.

Persbericht|Corporate Communications dept.