“NDP WILDE GRAAG COALITIE VORMEN MET NPS”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De NDP had graag een samenwerking met de NPS gezien na de verkiezingen van 2015. Dit zegt NPS-partijvoorzitter Gregory Rusland.

De stembusuitslag wees uit dat de NDP 26 zetels binnenhaalde, maar voor een ruimere meerderheid toch de twee zetels van de NPS erbij wilde om een coalitie te vormen. De NPS weigerde het aanbod en daar heeft Rusland achteraf gezien geen spijt van. De NPS is volgens hem de enige partij die door de NDP is gevraagd om regeringsverantwoordelijkheid te helpen dragen.

“Ik heb direct aangegeven dat de NPS niet geïnteresseerd is. Terwijl andere partijen hebben gevraagd om mee te doen en andere zaten te wachten om uitgenodigd te worden”, stelt Rusland tijdens een regulier onderhoud met de partijstructuren.

Hij schetste een zeer triest financieel-economische situatie die door de NDP-regering wordt overgedragen aan de volgende generatie. De hoge schuld van SRD 18 miljard baart de partij zorgen.

Ook de begroting voor 2019, die geschat wordt op ongeveer SRD 7 miljard met aan de inkomstenzijde nauwelijks SRD 5 miljard, is voor de NPS genoeg reden om nog meer ellende te voorspellen voor het komend jaar. “Wanneer we kijken naar de inkomsten van het land dan zien we dat we moeizaam rond de SRD 4 miljard tot SRD 5 miljard op jaarbasis komen. Dat betekent dat we nu al in de gevarenzone zitten. We hebben nu al grote problemen om op een verantwoorde manier de leningen af te lossen. “Als we nu kijken, alleen maar naar het aflossen en de rentebetalingen op jaarbasis, dan is dat meer dan SRD 2 miljard die wij moeten betalen op jaarbasis”, aldus de NPS-voorzitter.

Het gevoerd beleid is naar zijn inziens desastreus geweest en bevestigd dat zijn partij een goed besluit nam door niet in te gaan op het aanbod van de NDP om te participeren in de regering. Met slechts 2 zetels zou de NPS moeten buigen voor besluiten in de regeringstop. Uiteindelijk werd de BEP bereid gevonden om een gokje te wagen en in zee te gaan met de NDP. Later maakten ook twee parlementariërs van PL de overstap door te sympathiseren met de NDP-fractie en de oppositie de rug toe te keren. 

UNITEDNEWS

 

Comments