AANLEG NIEUWE HIGHWAY MOET DISTRICTEN PARA, BROKOPONDO EN PARAMARIBO ONTSLUYITEN

De aanleg van een nieuwe highway, in nu in de uitvoering en wordt gedaan door het Chiness bedrijf Dalian.

Deze nieuwe infrastructuur moet ervoor zorgen dat de districten Para, Brokopondo en Paramaribo worden ontsloten. De werkzaamheden zijn het vorig jaar al begonnen onder directie van ACE-consultancy. Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) heeft samen met zijn staf de werkzaamheden en de vorderingen geïnspecteerd tijdens een veldbezoek. Volgens waarnemend directeur van het ministerie Awinash Dewoe, verloopt het project goed. De hoop is om het project in november 2020 op te leveren.

De weg wordt ongeveer 9.6 kilometer lang en heeft 2 aparte rijstroken. Elke rijstrook is 7.6 meter breed. Er zal sprake zijn van éénrichtingsverkeer. Momenteel is men bezig met de fundering van de weg. De gesteldheid van de bodem, waarover de weg komt is niet overal hetzelfde. Op bepaalde plekken is er sprake van zowel een zandbodem, een kleibodem alsook een slappe kleibodem. Waar de slappe kleibodem voorkomt wordt 3 á 4 meter weggegraven om deze daarna te voorzien van het nodige materiaal, die sterk genoeg is om als onderlaag te dienen voor het asfalt dat erop komt te liggen. Ook de ontwateringsvoorzieningen zijn daarbij ook meegenomen. Ook duikers worden geplaatst op diverse locaties.

Verder komt er een brug over de Parakreek.

Het ministerie is bezig met de nutsbedrijven om na te gaan als de waterleidingbuizen en verlichting gelijk geplaatst kunnen worden.Volgens Dewoe zal de weg een positieve impact hebben op de bereikbaarheid van Zanderij waardoor toeristen Paramaribo, visa versa makkelijker zullen bereiken. De goederentransport naar de Luchthaven zal eveneens sneller gebeuren. De druk op de JF Kennedyweg van en naar de recreatieoorden zal ook afnemen.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box