AMERICAN AIRLINES BIEDT VLUCHTEN SINT MAARTEN AAN VOOR 99 U$D

AMERICAN AIRLINES BIEDT VLUCHTEN SINT MAARTEN AAN VOOR 99 U$D

Philipsburg, 10 oktober 2017. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines (AA) zal vandaag van start gaan met het aanbieden van vluchten naar de Prinses Juliana International Airport van Sint Maarten, dat meldt de nieuwskrant the Daily Herald.

Tot en met 29 oktober zal een enkele reis al worden aangeboden voor 99 U$D in de economy class en 199 U$D per ticket voor een stoel in de premium klasse. De actie geldt ook voor San Juan (Puerto Rico) en de US Virgin Islands die eveneens zijn getroffen door de verwoestende orkanen van de afgelopen tijden.

Nadat orkaan Maria in Puerto Rico huis had gehouden, was American Airlines de eerste vliegmaatschappij die er kwam. Sinds 22 september zijn er 110 vluchten van de maatschappij uitgevoerd van – en naar Puerto Rico en negen vluchten met hulpgoederen naar de US Virgin Islands en Sint Maarten. De luchtvaartmaatschappij heeft al meer dan een half miljoen kilo’s aan vracht vervoerd naar de eilanden waarbij er onder andere water, voedsel, medicamenten, dekens en schoonmaakmiddelen werden geleverd.

Het goedkope actietarief dat gedurende de maand oktober voor Sint Maarten gehanteerd wordt, is onder andere bedoeld om drempels voor hulpverlening (inclusief hulpverleners en hulpgoederen) naar het eiland te minimaliseren en geldt er tot en met 29 oktober een vrijstelling van de bagage fee (kosten voor het vervoeren van bagage) voor maximaal twee koffers met een gewicht van 25 kilo.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY