‘BAKA FOTENTI YARI’ OP DE TELEVISIE

‘BAKA FOTENTI YARI’ OP DE TELEVISIE

Wereldwijd wordt jaarlijks op 17 mei stilgestaan bij de Internationale Dag tegen Homofobie & Transfobie (IDAHOT). Ook Parea besteed aandacht aan deze dag in Suriname.

Dit doet Parea door het vertonen van het theaterstuk “Baka Fotenti Yari” op het televisiestation Apintie. De voorstelling zal op donderdag 18 mei worden uitgezonden om 22:15. Daarnaast zal er op vrijdag 19 mei om 22:00 de documentaire waarin de achtergrond van Baka Fotenti wordt uitgezonden.

Reden voor deze televisie uitzendingen is dat de voorstellingen in december 2016 in het kader van de Internationale mensenrechten dag (10 december) veel bezoekers heeft getrokken. Parea en co-productie partner ArtLab.sr zijn van mening dat dit verhaal een groter bereik zou moeten hebben in Suriname. Door de ondersteuning van de Nederlandse Ambassade is het mogelijk gemaakt om dit bijzondere script te laten zien aan Suriname. Wij als producenten zijn verheugd dat wij het voor elkaar hebben gekregen om dit geweldig theaterstuk voor een breder publiek te zien is.

Baka Fotenti Yari is geschreven door Diego Lapar en geregisseerd door Alida Neslo.

Baka Fotenti Yari verteld het verhaal van de twee broers Dinesh en Ryan met veel verrassende ontknopingen. Vader Ronny kan de levens van zijn zonen maar niet begrijpen terwijl zijn vrouw hem overtuigd om te houden van beiden zonen.

Ook het publiek wordt aan het werk gesteld door, om tegenstellingen die wij Suriname ervaren, om ze nogmaals te over denken.

Met deze vertoning heeft Parea als doel om meer bewustwording te creëren in de samenleving op het gebied van LGBT issues.

UNITEDNEWS