BIZA MINISTER GEBELGD OVER VALSE ADVERTENTIE

Er zijn valse advertenties over twee nationale vrije dagen te zien via Social media. Het gaat om 11 en 12 november aanstaande. Betreffende 12 november klopt het niet dat het een vrije dag is. Dat zegt de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim. Gelet op de valse berichtgeving betreffende de advertentie is de minister zeer gebelgd en zal aangifte doen omdat zulke zaken niet getolereerd kunnen worden. ” De mensen die achter deze handeling zitten mogen weten dat ze niet ongestraft zullen blijven omdat het in dit geval met vervalsing te maken heeft en omdat de regering in het diskrediet gebracht wordt”.

Volgens de bewindsman kunnen de mensen die zich hiermee bezig houden in de toekomst het ook met andere formele stukken doen. Op zo een manier kan er onrust in de gemeenschap gecreëerd worden terwijl het helemaal niet nodig is. Minister geeft verder aan dat het land al op een aantal vrije dagen zit en dat morgen de nationale vrije dag is en niet woensdag en donderdag. Het komt er dus op neer dat donderdag een normale werkdag is.

Op 27 oktober bracht de federatie van de javanisme een bezoek aan minister Noersalim. Daarbij werd er een verzoek gedaan om 13 november aanstaande te honoreren als een nationale vrije dag. Het gaat hierbij om de sluiting van de vasten maand. Vorig jaar viel deze dag op 24 november maar toen was het een eenmalige vrije dag welke gelijk gesteld was aan de zondag. Voor dit jaar kan 13 november of te wel de sluiting van de vastenmaand niet aangemerkt worden als een nationale vrije dag omdat het verzoek laat gedaan is en de tijd te kort is om zich over dit verzoek te buigen. Volgens minister Noersalim is er ook een commissie nationale vrije dagen die nog ingesteld moet worden. Deze zal zich buigen over de nationale vrije dagen. Deze commissie is ook nog niet geïnstalleerd.

IVAN SUMMERVILLE

Facebook Comments Box