BOND LUCHTVERKEERSLEIDING STAPT UIT “DE MOEDERBOND”

De bond van de luchtverkeersleiding, de Suriname Air traffic Controllers Association (S.A.T.C.A.), heeft na goed overleg met haar leden besloten om per 20 april uit de Algemeen Verbond van Vakverenigingen in Suriname “De Moederbond” te stappen.

De voorzitter van “De Moederbond”, Errol Snijders, is schriftelijk van dit voornemen op de hoogte gesteld. Inmiddels heeft de Moederbond de administratieve handelingen gepleegd om het uittreden van de S.A.T.C.A. te bewerkstelligen. De S.A.T.C.A. vond het noodzakelijk om dit besluit te nemen omdat in de praktijk is gebleken, dat de belangen van haar leden in algemene zin geen prioriteit blijken te hebben bij “De Moederbond”. Zaken als positie verbetering en het slecht economisch beleid welke de leden van de S.A.T.C.A. diep in het hart treffen worden beschouwd als te zijn een politieke beïnvloeding. Dit laatste kon geconcludeerd worden aan de hand van de uitlating van Snijders in de media.

De S.A.T.C.A. zal in de toekomst uitkijken om in dialoog te gaan met de overige vakcentrales. Natuurlijk dienen dan de doelen, de statuten en het huishoudelijk reglement aan te sluiten aan de gewenste vakcentrale.

De S.A.T.C.A. veroordeelt ook met klem de ondemocratische en mensenrechten vertrappende taferelen van de regering van dinsdag 18 april, waarbij zij met behulp van de gewapende machten, vreedzame burgers van het land, onrechtmatig en onwettelijk heeft bejegend.

Het handelen van de regering kan bestempeld worden als dictatoriaal machtsvertoon welke niet hoort in een democratisch samenleving en staatsbestel. De S.A.T.C.A. spreekt ook de hoop uit, dat de regering gehoor zal geven aan de noden van het volk en dat men op kort termijn verlichting mag verwachten in het sociaaleconomisch welzijn van al haar leden en hun gezinnen.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box